Piroska
3 °C
3 °C

Keresés

172 találat az Indexről, és a környékéről.

A nézők talpa alól szólhat a kórus a felújított Operaházban

A nézők talpa alól szólhat a kórus a felújított Operaházban

2018.07.01. 17:08 Módosítva: 2018-07-02 09:09:54
1311
Visszaállítják az eredeti, a maitól nagyon eltérő pompáját, miközben a legkorszerűbb technikával szerelik fel. Interjú Zoboki Gábor építésszel.

2018. március 19., 16:11

Mindennapok nyomában a zsidónegyedben Mindennapok nyomában a zsidónegyedben

Filmcsillag unokatestvér, munkaszolgálatos apa bőröndben mentett fotói. A Centropa Alapítvánnyal sajátos tematika szerint jártuk be a zsidónegyedet.

2014. március 25., 13:51

Papírlepke-invázió a Deák tér környékén

Kezdem úgy érezni magam, mintha Egyiptomban élnék Mózes idején.Igaz, szerencsére nem sáskák, kígyók és tetvek lepik el a városom időről időre, hanem papírvirágok, héliumos lufik, most meg épp műlepkék. Ez utóbbiról nem tudok semmit, de az Origo blogján megjelent pár kép, amely szerint a Bajcsy-Andrássy kereszteződés csupa lepke.

2014. január 22., 19:57

Mikor épül új pláza Budapesten?

Nálunk a legmagasabb a turkálók aránya Európában (a divatáru-kereskedelem tíz százaléka!), de nem ezért tűnnek el a magyar márkák az Andrássy útról.

2014. január 14., 14:15

Örömhír: kijavították a Gozsdu-tábla arcpirító szövegét

Na ez most tényleg valami pozitív dolog. Mikor is épült a Gozsdu-udvar? Pofátlan tábla a Dob utcából - címmel jelent meg pár hete egy fotó az Urbanistán, hogy kissé lazán kezelték az ingatlanfejlesztők az "építés" fogalmát.

2014. január 9., 09:32

Ezért volt furcsa vörös fény Budapest legrégebbi aluljárójában

Emlékeztek még arra a különös vörös fényű installációra, amiről egy hónapja számolt be az Urbanista? Mint egy most érkezett olvasói levélből megtudtam, a Nyugati Pályaudvar sinrengetege alatt húzódó, legrégebbi budapesti aluljáróban klipet forgattak. Kedves Urbanista, teljesen véletlenül találtam rá a december elejei alagutas posztotokra és gondoltam megírom, hogy mi installáltunk, méghozzá egy videoklip forgatásához, csak véletlenül otthagytuk egy kicsit a díszletet az elhaladók örömére.