Ciki-e ingatlanhirdetésben a menő kocsi? Egy brit felmérés szerint kifejezetten előnyös, egyesek bérelnének is autót házfotózáshoz

2014.05.19. 11:58

Bnm6Vb4IIAMWLFk[1].jpg

Fotó: @AvisUK

Nekem mindig az az érzésem, hogy hipergáz jászkarizni ingatlanhirdetésben menő verdákkal, de hát nem mindenkinek ez a véleménye. Állítólag a britek jelentős részének nem. Csináltak ugyanis kétezer fő bevonásával egy felmérést, hogy mit szólnak ehhez a jelenséghez. Hát én nagyon meglepődtem az eredményen.

A dolgot némileg árnyalja ugyan, hogy az Avis nevű autókölcsönző rendelte meg a felmérést (ami aztán a legnagyobb brit ingatlanos oldalon, a Rightmove-on jelent meg), de ezzel együtt is érdekes amit kihoztak belőle. 
  • A britek több mint harmada (36%) gondolja azt, hogy a kocsibeállón virító menő géppel könnyebb eladni az ingatlant.
  • Majdnem ugyanennyi (35%) véli úgy, hogy növeli az ingatlan értékét. Szerintük ha egy luxusautó parkol ott, az akár több mint 4300 £-tal (valamivel több mint 1,5 millió forinttal) növelheti az árat.
  • 10-ből 1 brit (12%) megfontolná, hogy béreljen egyet az ingatlanfotózáshoz. (Na jó itt a megfontolni szónál érezhető az enyhe rávezetés, hogy minél magasabb szám jöjjön ki, de még így is tanulságosan magas az eredmény. Nekem bevallom eddig eszembe se jutott, hogy valaki ilyenért autót bérel.)
  • A britek szerint azért jó, ha menő kocsit látnak a ház előtt, mert az azt sugallja, hogy vonzó a környék (34%) és biztonságos  (27%), a ház pedig megnyerő (17%).

 

Hát nem tudom. 

Mindenesetre kicsit körülnéztünk a magyar hirdetések között is. Bár az emlékeimben sok nagy autóvillogtatás élt, meglepő módon egy gyors keresés után semmi ilyet nem találtam.

Ehhez a 840 milliós kecóhoz (igen ennyibe kerül!) például ez a kocsi tartozik:

33[1].jpg

Ez előtt a hatvan misis ház előtt pedig egy Suzuki áll.

Aki azt hiszi, hogy most cikizem a tulajokat, az nagyon téved. Épp ellenkezőleg, tetszik, hogy nincs flanc. Engem például mélységesen felháborított, amikor a Prezi-vezéren számon kérték miért jár 15 éves autóval. Már miért kéne valakinek csak azért látványosan a fogyasztói társadalom elveit követni, mert gazdag?

Viszont az autófényképezés és menőzés tárgykörébe szépen illeszkedik, hogy hogyan NE fényképezzünk autókat. Így:

auto1.JPG

auto3.jpg

auto2.jpg

auto4.jpg

Ki bírjátok találni amúgy, milyen ingatlanokhoz tartoznak? A képekre kattintva kiderülnek. Négyből háromnak 100 millió körüli az ára!