Hurrá, közkívánatra újra itt a scrollozható Kossuth Lajos utca!

2014.05.20. 08:54

Csak nyafognom kellett, hogy már nem él az a szuper honlap, amelyiken a Kossuth Lajos utcán lehetett végigsiklani, alul a készítéskori, felül egy ideális állapotot nézve. Az alkotók máris elküldték nekem a képfájlt, amit egyből fel is töltöttem ide. Vagy ha kényelmesebb nektek, akkor vígan böngészhetitek az alábbi ablakban:

 

Aki lemaradt volna róla, azok kedvéért még egyszer: egy tipográfus és egy grafikus - Fodor Gergely és Csordás Zoltán - csak úgy hobbiból megtisztította a Kossuth Lajos utcát a felesleges csicsamicsától és egységes, szép arculatot varázsolt a portáloknak. Mindez 2009-ben történt, szóval azóta sok minden változott arrafelé, de az összkép egyelőre nem sokat javult - még ha a Ferenciek tere megújulása ad némi reményt a változásra.

Már akkor is sokan megjegyeztétek, hogy ez az utcakép túl steril, úgy hogy idekopizom az erre vonatkozó idézetet: "Nem azt akarjuk mondani ezzel, hogy szerintünk ilyennek kellene lennie egy utcaképnek. Pusztán csak szeretnénk megcélozni az önkormányzatok döntéshozóit, és azt kommunikálni, hogy nagyon nagy a baj, és ideje lenne tennünk valami, együtt."

Ha csak annyit értek el, hogy ihletet adtak a Teréz körúti portálprogramhoz, már nem alkottak hiába.