Bérelnél lakást havi 300 ezerért, ahol 60 centivel az ágyad felett van a mennyezet? Londonban 50 érdeklődő csapott le rá menten

2014.07.21. 10:02

flat1[1].jpg

Mindig is tudtam, hogy London egyes részein igen a zord a lakáshelyzet, de azért ez a hír elég erős. Kentish Town azért mégsem a főváros szíve, sem elhelyezkedése, sem menősége miatt, de az ingatlanos szerint még itt is kapásból 50-60 érdeklődőt vonzott egy olyan garzon, amely ugyan nem nagy, csúnya, bénán van berendezve, rémesen van fotózva, ellenben a galériára felfeküdve könnyen Hongkongba képzelhetjük magunkat. 

A nagyjából börtöncellányi lakást ugyanis egy értelmesebb méretű pecó egyik szobájából alakították ki. Soha nem mértem meg a felsőtestem magasságát, de egész biztos, hogy beverném a fejem, ha felülnék az ágyban: állítólag a távolság a matrac és a mennyezet között kevesebb mint hatvan centi.

Ja és a lényeg: 780 font (valamivel több mint 300 ezer forint) a havi bérleti díja. 

Miközben egyesek hüledeznek, hogy ilyesmi létezhet Nagy-Britanniában (a hirdetést eltávolították, miután kiderült, hogy nem igazán felel meg az előírt szabványoknak), mások szerint ez nem meglepő. 

Azt mondják, az ilyen típusú lakások piaca jól pörög mostanában, köszönhetően az egyre több külföldi diáknak.

[via Standard]