Lakóparki ház, amit az ingatlanos szerint Ybl és Makovecz együtt tervezett. Nappaliba épített sziklatömb, kínai katona mint kerti törpe és lakásnak árult kripta az ingatlansalátában

2014.07.22. 07:30

lan-fotor.jpg

7. Majdnem havi 2 milliót kérnek a svábhegyi hernyóban, de hatéves képekkel hirdetik

lan7.JPG

“Azért akkor, mikor havi majd' kétmilliót ki tudnék adni egy ingatlanra, nem hiszem, hogy meghozza a kedvemet a melósok konyhapulton hagyott ásványvize és a mellette maradt kábelhulladék, a dobozban összerakott maradék anyag, a nappali padlóján a csimbókba gyúrt szemét és a plafonra tervezett csillár helyén lógó tyúkbél. Az az igénytelen ingatlanos, aki ilyen ordas hibát vét, megérdemel egy virtuális tockost.” - fakadt ki levelében Shetale Shaza.

Jogos, de szerintem nem is ez a fő baj a svábhegyi hernyóház képeivel, hanem hogy hat éve ugyanezekkel a fotókkal hirdetik. Pedig azóta csak történt ez-az?

 

6. Még mindig lakásként árulják a 16 férőhelyes családi kriptát 

lan6.jpg

Négy éve már írtunk róla, de úgy tűnik nem talált gazdára ez az óbudai ingatlan. Mondhatnánk el van átkozva. (Kösz Zsófi!)

 

5. Nekem nagyon bejön ez a téglaház

lan5.jpg

Igaz a torony kicsit fura, és a belsőből is sok minden kisülhet még, de alapvetően klassz. Lehet, hogy előző életemben angol voltam.

 

4. Miért épít valaki egy irgalmatlan sziklát a nappalijába?

lan4.jpg

Tiszta Tropicarium. (Kösz Barbara!)

 

3. Milyen érzés lehet egy gázbojlerrel aludni?

lan3.jpg

Persze az is lehet, hogy ezt a - minden irónia nélkül - klassz galériát csak a bojler karbantartáshoz építették. (Kösz Szegecs!)

 

2. Ennél nagyobb zagyvaságot ingatlanos még nem kamuzott össze

lan2.png

„Elegáns, Ybl Miklós tervezte, és Makovecz Imre tehetségét dícsérő ikerház fele eladó a XII. kerületben, az Orbán térnél, a Nógrádi utcában!!!” Nem is értem az Ybl-év kapcsán miért nem kapott nagyobb figyelmet ez a ház. (Kösz Bálint!) 

 

1. Kínai harcos és egy kerti törpe keresztezése az aranyozott ión oszlop tövében

lan1.jpg

Belsőépítészeti orgia egy állítólag Bauhaus-stílusú házban. (Kösz Zsuzsi!)

 


Felesleges kommenteket elkerülendő: az ingatlansalátában nem csak béna ingatlanhirdetések vannak, hanem bármi, ami érdekes. Tudsz te is valami ütőset? Jöhet az urbanistablog@gmail.com címre - kösz!