Szemétlerakó Budapest közepén

2014.09.05. 10:39

Illegális szemétlerakókról már többször is szó esett az Urbanistán, de ezek legtöbbször városszéli, kietlen, ritkán látogatott területek voltak. Nem mintha ez mentség lenne a sitt, meg az elromlott hűtő kipakolására, de hát mégis csak nehezebb ott ellenőrizni, mint egy sűrűn lakott területen. 

Olvasónk most nem egy ilyen senkiföldjéről, hanem egyenesen a Terézvárosból jelentkezik egy igen csak ronda példával.

Kedves Urbanista Blog!

Cikkeitek alapján sok-sok pozitív kezdeményezés és változás történt Budapesten, ebben reménykedve írok most nektek. A Bp. VI. kerület, Rózsa u. 53-55. szám alatti telkekre szeretném felhívni a figyelmeketek, mely mára szemétlerakó hellyé vált.

Régebben itt egy papírgyár épülete állt. Ezt 3 éve lebontották. Két évig csak állt a törmélek hegyekben, majd valószínűleg önkormányzati felszólításra ezt többnyire elszállították. Azóta viszont nincs megfelelően elkerítve a terület, így csak halmozódik a szemét. A közterületesek akkor sem tesznek semmit, ha éppen előttük borítják oda a hulladékot, mivel azt mondják az magánterület.

A kerületi önkormányzat tehetetlennek tűnik, igaz idén márciusban (véletlenül pont a választások előtt) a közterület-fenntartókkal elvitették a szemétnagy részét. Azonban így nyár végére is szép kis szemétkupac gyűlik megint.

Ez biztosan nem nagy sztori, de ha Ti egy bejegyzésben említést tennétek a területről, akkor talán a hatóságok is felfigyelnének arra, hogy ez az állapot nem méltó egy európai főváros belvárosához, két saroknyira a világörökség részétől. Őszintén mondhatom, a legkisebb pozitív változásnak is nagyon örülnénk. 

Ha lehetséges, kérlek ne említsétek a nevem egy esetleges cikkben, mert a kerületben található társasházunk közös képviselője vagyok, és nem szeretném, ha ez a kritika az önkormányzat felé negatívan érintené közösségünket.

Előre is köszönöm!

Üdv:

Lelkes olvasótok

Biztatásul rövid távon csak annyit üzenünk, hogy mindjárt megint választások lesznek! Aztán pedig reménykedünk.