Mégis dübörög a reklámháló-trükközés?

2014.12.18. 11:35
11 hozzászólás
A kamugyanús, Podmaniczky utca 1-3 épület homlokzatát fedő építési reklámháló
A kamugyanús, Podmaniczky utca 1-3 épület homlokzatát fedő építési reklámháló
Fotó: Urbanista-olvasói

A nyáron megjelent, Dübörög az építési reklámháló-maffia című posztunkban foglalkoztunk azzal, hogy a budapesti belváros frekventált helyein csak azért reklámhálóznak be épületeket látszat-homlokzatfelújítást színlelve, hogy valójában kedvező hirdetési felülethez jussanak, törvénytelenül.

Majd megkerestek minket az egyik kifogásolt – a Károly körút 23. szám alatti felújítást végző reklámhálós cég, a Horizont Reklám Szerviz Kft. vezetői – és az iratok bemutatásával cáfolták, hogy kamuznának reklámháló ügyben. Ők valóban felújítanak és a határidőket is betartják.

Ellenben úgy tűnik, hogy nem minden reklámhálós cég tisztességes, már ha igaz, amit az alábbi levélíró állít:

A VI. kerület Podmaniczky utca 1-3. sz. épületen a reklámháló kihelyezéséről, homlokzatfelújítás nélkül

Tisztelt Urbanista!

Az épület mindkét kerületi hatáskörbe tartozó oldalán, csak a reklámhoz szükséges méretben felállított építési állványzaton több, mint 6 hónapja, reklámhálók kerültek kihelyezésre.

A Nagymező utcai oldalról az állványzatot már elbontották, a homlokzaton érdemleges felújítás nem történt és ez várható a Podmaniczky utcai oldalon is.

Tudtommal a nagyméretű építési reklám védőháló 3+3 indokolt hónapra, csak a homlokzati felújítással egyidejűleg helyezhető ki, azzal a feltétellel, hogy az építési engedély, főépítészi hozzájárulás, stb...birtokában a közterület foglalási engedélyek állványra-hálóra kiadhatók, de emögött az építési engedélyben előírt munkálatok elvégzésére kell, hogy sor kerüljön.

Ebben az esetben teljesen egyértelmű, hogy csak a reklámbevétel megszerzése volt a cél. Hasonló volt a helyzet az ominózus Blaha Lujza téri hálózás esetében is, ami nagy visszhangot keltett.

 Egy másik e-mail küldője pedig egy kiskörutas reklámhálót kifogásol:

A Károly körúton, közvetlenül a Spar mellett  (a mostanában nagy vihart kavart V. kerületi ingatlanban) a házon volt egy állvány+ reklámháló, ami most 3 hónap után teljesen eltűnt, mindenféle felújítás nélkül. Márpedig ez teljesen szabálytalan, kíváncsi lennék mi történt.

 Jó kérdés. Természetesen ismét helyt adunk a reklámhálók kihelyezőinek, hogy adják elő a saját verziójukat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?