Vegyünk házakat a Belvárosban! Megnéztük, mit hirdetnek az V. kerületben

2015.04.25. 09:27

Házat az ember leginkább a kertvárosban szokott venni vagy építeni, na de szakadjunk el a megszokásoktól. Mi van, ha én épp a pesti belvárosban szeretnék egyet? Semmi akadálya! Megnéztük, miket találni a legnagyobb hirdetési portálokon az V. kerületben, vagyis Belvárosban és Lipótvárosban.

Jó, jó persze tudjuk, hogy azért ez nem egy reprezentatív felmérés. Az ember egyrészt nem feltétlenül apróhirdetési oldalakon szokta eladni a milliárdos belvárosi palotáit, az ilyen ingatlanok többséges soha nem jelenik meg a mindenki által elérhető ingatlanpiacon.

Másrészt előfordul, hogy nagy értékű ingatlanokat bár meghirdetnek nyilvános portálokon, valójában nem szeretnék eladni azokat - de ez már egy másik történet. 

Mindettől függetlenül remek móka böngészni, mert igen meglepő találatokba botlik az ember, ha egy belső pesti kerületrészekben eladó házra keres rá. Még úgy is, hogy az eredmények közül kiszűrtük az olyan ingatlanokat, amelyek bár háznak vannak hirdetve, valójában csak házrészek (mint amilyen mondjuk ez a kétszintes tetőráépítés a Petőfi Sándor utcában 910 millióért).

Lássuk, mi mindent találtunk.

Bálteremes palota az Irányi utcában - 906 millió*

2

Sajnos a fentinél több nem derül ki a hirdetésből, de ha valaki az alaprajz alapján ráismerne (bár elképesztően gagyi), árulja el, hol van. Állítólag teljes felújítást igényel, mert az épület válaszfalait kikapták. Szobaszámról így nincs értelme beszélni, az alapterület 2300 négyzetméter.

*Frissítve: Zita úgy tűnik megtalálta, hol a ház , mert ezt írta:

szerintem ez lesz az az Irányi utcai a házikó, jobbra, már számolgattam is korábban, hogy elég lenne-e rá egy diákhitel, bálozhatnék éjt nappallá téve :)

Szép portálos ház a Hold utcában - 560 millió

Screenshot 2015-04-24 22.30.54.png

Bár a Kálmán Imre utca sarkán elképesztően rémes a buherabejárata, a Hold utca felől kifejezetten szépek a portáljai. Az 1826 négyzetméteres, 1894-ben épült házat az OTP Ingatlanpont hirdeti, amelyiknek egyébként pont ebben van az irodája. Mi lesz így szegényekkel? 

Nyolclakásos társasház berendezve - 634 millió

1

Nem csak kívülről pofozták helyre ezt a XIX. századi kétemeletes házat, hanem tetőtér-beépítéssel összesen nyolc apartmant alakítottak ki benne. Talán a legjobban néz ki az egész válogatásban. Igaz az egész mindössze 254 négyzetméter, de nekem akkor is ez a kedvencem - így hirdetés alapján.

Ti is ismertek hasonlót? Jöhet a link a kommentekbe!