Kiszáradt a fű a most átadott Orczy-parkban

Egy hónapja nyitották meg, de nem számítottak ilyen időjárásra

2018.05.15. 10:21

A hétvégén gurult méregbe Zsanett, hogy az alig egy hónapja átadott józsefvárosi Orczy-parkban kiszáradtak a növények. Mint írta:

"felháborító hogy itt van ez a gyönyörű park, másfél évre le volt zárva a lakosság elől, teleültették virágokkal, iszonyat sok pénzt beletoltak, és tényleg így kell kinéznie egy virágágyásnak? Egy csomó helyen a fű ki van égve"

Elmondása szerint a száraz részeken öntözőrendszer sincs, és nem is látta még, hogy öntöznék a parkot, padig naponta jár arra futni.

 

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem, akikhez a felújított park tartozik, azonnal válaszolt a kérdéseimre: 

"A park területén részben öntöző-, részben locsolórendszer van, amelyről rendszeresen locsol is az egyetem, ráadásul elsősorban azokból a kutakból, amelyeket a park rekonstrukciója során tártunk fel. Az elmúlt hetekben azonban az évszakra nem jellemzően extrém meleg volt, és ez azokat a füves részeket kiszárította, amelyek friss vetésűek és még nem erősödtek meg.  Az egyetem dolgozik a rendszer bővítésén és a tervek szerint ősszel újrafüvesítünk.  Szerencsére az újonnan ültetett 850 db fa „megtapadt”, azokat nem kell pótolni."

Közben szerencsére elkezdett esni az eső, szóval talán van remény.

Érdekel mi történik a budapesti zöldfelületekkel? Kövesd az Urbanistát  Instagramon vagy Facebookon!

  • Tippek
  • Bankszámla