Magyar látványtervek a világ legjobbjai között

Az Architizer A+ Awards döntőjében a budapesti Brick Visual

94636793-aa27-446f-ba82-0de4e7862799
2018.07.18. 08:26

Na persze, ez bezzeg megy! - mondhatná az epés olvasó, amikor meglátja, hogy milyen kategóriában jelöltek magyar céget a világ egyik legfontosabb építészeti díjára. A cég ugyanis a Brick Visual, az építészeti díj az Architizer A+ Awards, a kategória pedig a látványterveké (egész pontosan renderelés és modellezés). További hőzöngésre adhat okot, hogy legutóbb épp a budapesti olimpia látványtervei kapcsán találkozhattunk a Brick munkáival.

Na de félre a morgással. Egyrészt díjaztak már magyarokat ezen a versenyen a legkülönfélébb kategóriában - dizájntárgyaktól a tervező appokon és kilátókon át a metróállomásokig. Másrészt pedig nincs mese, látványtervezésben tényleg jók vagyunk. Elég csak a Zoa munkáira gondolni, akik amúgy arról is meséltek, hogyan lehet igazán ütős látványterveket készíteni.

Akár csak ők, a Brick Visual is elsősorban külföldi projekteken dolgozik, ami teljesen érthető. Érdemes végignézni a portfóliójukat. Az Architizer döntősei közé is egy Genfbe tervezett munkával, a Champ du Chateau Projecttel kerültek be. Gyönyörű! A helyi viszonyokat ismerve, talán az sem kizárt, hogy meg is épül.

"Szuper megtiszteltetés és jó visszaigazolás is arra, hogy itthon az építészeti vizualizáció, mint szakma, nemzetközi szinten is megállja a helyét." - írták a jelölés kapcsán. "Szeretnénk a jövőben, hogy a hazai látványtervező irodák sikerén felbuzdulva, itthon is több szó essen az építészszakmában az archviz fontosságáról."

Minden hazai sikernek örülök, hajrá Brick Visual! A közönségszavazás július 20-ig tart, jelenleg ők vezetik a kategóriát. Akinek van kedve hozzá, itt szavazhat rájuk.

FRISSÍTVE: A poszt megjelenése után nem sokkal szóltak, hogy egy másik versenyen is döntőbe került a projekt - itt kifejezetten az animációs filmje. A CGarchitect 3D Awards díj nekem ugyan nem sokat mond bevallom, de persze ezért is grat.

Érdekel az építészet? Kövesd az Urbanistát FacebookonTwitteren, vagy újabban akár Instagramon is:

Makovecz legjobb tanítványának legjobb alkotása. . Jó, jó, tudom, a mondat mindkét fele vitatható. De az biztos, hogy Ekler Dezső egy amúgy nagyon jó Makovecz-epigonból olyan stílusteremtővé vált, ami ritka idehaza. Közben minden korszakában nagyszerűeket alkotott az elejétől, de a legjobb talán ez, a somlói Kreinbacher-birtok. . A leggyönyörűbb benne, hogy még az üzemi területek is szépek. Pont mint száz évvel ezelőtt. És ahogy igértem, jönnek még képek tavalyról, a somlói épületekről. . #ha2017benisinstáztamvolnamár #latergram #organicarchitecture #vineyard #countryside #garden #landscape #view #hotel #winery #architecture #archdaily #architecture #hungary #architecturelovers #architectureporn #somló #wine #vinetourism #tourism #travel #traveller #travelbloger #design #minimal #champagne #kreinbacher #urbanistablog @futobea @kreinbacherbirtok

Zubreczki Dávid / Urbanista (@zubreczkidavid) által megosztott bejegyzés,

  • Tippek
  • Bankszámla