Acél esküvői kápolnát épített magának az építészpár

Hello Metal: a M Á S stúdió csákberényi építménye

Photo Gergely Kenéz(9)
2018.09.10. 10:18

Nagyon izgalmas esküvői kápolna leírását kaptam meg a hétvégén, amit csak azért nem posztoltam egyből, mert magam is egy esküvőn voltam. Mészáros Orsolya és Gulyás Bálint fiatal építészek, akik két éve végeztek a Műegyetemen. Rövid spanyolországi kitérő után Budapesten kezdtek dolgozni, ahol megalkották saját cégüket a M Á S-t. Az elvevezés egyrészt kettejük családnevéből adódik össze, másrészt nem csak magyarul, de spanyolul is értelmes szó, azt jelenti: több.

Idén nyárra készült el első munkájuk, amit saját maguknak terveztek. Összeházasodtak ugyanis, és a szertartáshoz Csákberényben emeltek egy kis kápolnafélét. Egészen pontosan itt. Ezen az elhagyatott, egykor mezőgazdasági célra használt, ma parlagon heverő földdarabon szoktak ugyanis lakodalmakat tartani. 

Egyszerű, de mutatós építményt terveztek ide, amit saját maguk is építettek fel a barátaik segítségével. Hangulatában, funkciójában akár egy Hello Wood táborban készült installáció is eszünkbe juthatna, ha nem fémlemezekből lenne összerakva a konstrukció.

Elmondásuk szerint a középkori templomok apszisát szerették volna megidézni vele, amihez aztán az ideiglenesen elé rakott szék- vagy padsorok adják a többit a hívekkel, vagyis a násznéppel.

A Dezeen magazin már be is mutatta a munkájukat, aminek tökre örülök. Mi mást is mondhatnék? Ja igen, sok boldogságot!

Érdekel az építészet? Kövesd az Urbanistát Facebookon, Twitteren, vagy újabban akár Instagramon is.