Átadják az "építészszakma fair play díját"

Az Urbanista nagyon szerény programajánlója erre a hétre

2018.12.13. 10:34
U. Nagy Gábor Kétvölgyre tervezett nyaralója - kép a házat bemutató filmből
U. Nagy Gábor Kétvölgyre tervezett nyaralója - kép a házat bemutató filmből
Fotó: Lakófilm / vimeo.com

Felírtam pár klassz sétát több túracégtől is, de mire odaértem, hogy összerakjam a heti ajánlót már beteltek. Például az Imagine Budapest 15-i ünnepi különkiadása (bár a 29-eire még van néhány hely). Lehet hogy átgondolom ennek a heti programajánlónak a rendszerét, hogy ne maradjatok le semmiről. Addig is itt van szerényen egy fugás előadás, és egy mészes díjátadó erre a hétre. Ezek legalább most kimelet figyelmet kapnak, mindkettő izgalmas lesz! (Meg időközben beesett egy zsidónegyedes és egy józsefvárosi séta is, szóval végül egész programajánlószerű lett a programajánló.) 

12.13. csütörtök

  • Tövissi Zsolt, csíkszeredai építész előadása. Fuga, 18:30. Az MMA Haza a mélyben – Kortárs öko-regionalista építészet Romániában című előadássorozatának következő eseménye. Az erdélyi építésszel itt lehet megnézni egy interjút. Bővebben.

12.14. péntek

  • Kotsis Iván érem átadása.  MÉSZ, 13:00. A díjat „szakma fair play-díjaként” ítéli oda a Magyar Építőművészek Szövetsége azoknakazok, akik oktatóként és tervező építészként is kiemelkedőt alkotnak. Idén U. Nagy Gábor, építész kapja, aki az alábbi videóban egyik munkáját mutatja be. Bővebben.
  • Szecessziós építészet a Zsidónegyedben. Dohány utca 22-24., 14:00. Séta Kovács Dóra vezetésével a Jössz-MÉSZ keretében. Bővebben.

XII Lakófilm ::: 11 ::: U. Nagy Gábor from Vincze László on Vimeo.

12.15. szombat

  • A Nyócker málló pompája. Nemzeti Múzeum lépcsőinél, 10:00. Újraindul a Beyond Budapest legendás szociokulturális sétája a Józsefvárosban. Bővebben.

Érdekelnek az építészeti, várostörténeti vagy ingatlanos programok? Kövess Facebookon, Twitteren, vagy Instagramon.