Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Károly, Karola
0 °C
7 °C

Béke és haladás

2003.02.17. 12:53

Great leaders resolve conflicts with words.
Words like: "carpet bombing" and "scud launchers".
Can you be a great leader?
(egy amerikai játék szlogenje)

Bármi történhet manapság, semmi sem lehet elég érdekes, elég bulvár és gyomorforgató, ha egy jó kis háború ül a mérleg másik oldalán. Próbálkozni persze lehet: a kutyával fajtalankodó fiú erősen kezdett, ám gyorsan kifulladt, az iskola előtt szeretkező nyugdíjasok még csak-csak, de a kislányokat abuzáló apácák már említésre sem érdemesek. Pongó árulására viszont majdnem különbizottság felállításával reagált a nemzetközi közösség.

Mialatt Pongó (az áruló) békésen alszik, az ENSZ, a NATO és az EU minden idők egyik legsúlyosabb válságát próbálja túlélni.
Az egyetlen élményem a témával kapcsolatban felettébb megrázó. A távkapcsolóval vívott könyörtelen harcom mélypontján egy éjszakai VV kapcsolásnál állapodtam meg, ahol a játékosok Pongó horkolását próbálták az egészségügyi határérték alá szorítani. Annyira jó nekünk, hogy ilyen egyszerű dolgok foglalkoztatnak minket.

Mialatt Pongó (az áruló) békésen alszik, az ENSZ, a NATO és az EU minden idők egyik legsúlyosabb válságát próbálja túlélni. Ami biztosan sikerül, hiszen erre való az a sok politikus, kompromisszumkészség alapján sávozzák a fizetéseket, perszehogy.

Azzal valószínűleg mindenki tisztában van, hogy háború márpedig lesz. Ha nem BT-felhatalmazással, akkor majd anélkül. Aki kimarad az lemarad. A történelem legnagyobb béketüntetés-sorozatát Condoleezza Rice egy kézlegyintéssel elintézte. Ennyi. A világ legmodernebb hadserege az újholdra vár, nem Blix és el-Baradei semmitmondó jelentéseire vagy az alzheimeres Véneurópa rinyálására.

Míg Szaddam odáig megy, hogy betiltja Irakban a tömegpusztító fegyvereket (muhahaha!), bin Laden pedig a szülinapjára kapott diktafonnal szórakozik, addig Kim Dzsong Il virágkarnevállal ünnepli születésnapját. A bevallottan atomfetisiszta diktátor (akinek a Newsweek szerint kedvenc filmje a Péntek 13) örülhet, az ő ideje még nem jött el. Next time.

Valami közeleg. Valami hatalmas, elképzelhetetlen és felfoghatatlan.
Márpedig a jelek sokasodnak. Valami közeleg. Valami hatalmas, elképzelhetetlen és felfoghatatlan. Nem veszem elő a Jelenések könyvét, de egyáltalán nem lepne meg, ha a Sátán eljövetelét sikítaná az égbe az a sok ezer lángoló kiscsirke. Azt suttogják, a Gonosz humora legendásan fanyar.

Szóval figyeljük a világot, ami most folyik, az Lili lányom törikönyvében csak apróbetűs rész lesz, úgyhogy jobb mindent megfigyelni, jegyzetelni.
- Apu, voltak Iraknak tömegpusztító fegyverei?
- Nem tudom kislányom. Azt mondják voltak. Biztos. Nemtudom.
- Kimehetek játszani a nukleáris télbe?
- Sál, sapka, kesztyű! És ne labdázz a mutánsokkal, mert elcsenik a vesédet.  • Vennék
  • Hírek