Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Az Omega Párt

2004.12.13. 12:42

"emelgeti már a fedőt
a halványbarna lencsegőz
kiszálkázni ennyi erdőt
beláthatja kend se győz"
mahler: pont átló után

A héten kiderült, hogy a népszavazás, amely nagy lépés volt az ország teljes szellemi összeomlása felé, tulajdonképpen nem arról szólt, hogy kádárhorthysta és horthykádárista kispolgári pártjaink, az MSZP és a Fidesz meg kívánta alázni azokat, akik demokráciában szeretnének élni, hanem arról, hogy a köztelevízió tehet az egészről, amely nem közszolgálati hiszen a törvényi szabályozás lehetetlenné teszi, hogy az legyen.

Szerencsére az ordító baromságról elterelte figyelmünket egy örökzöld sunyiság. Ismét visszatért az ügynökkérdés. Nagyon izgulunk, hogy vége szakad-e a posztkádárista rendszer falazási stratégiájának, mert állítólag erre most nagy az esély.

Tippünk, hogy erre semmi esély. Arra ugyanis, hogy a szegény áldozat besúgók ne meneküljenek meg ismét, csak akkor lenne esély, ha a nyilvánosság több tízezres létszámban felborogatná az autókat a Kossuth téren, miközben azzal fenyegetne, hogy értékfüggetlenül szétrúgja a posztkádárista (arch. euf.: rendszerváltó) pártok seggét.

Erre azonban még hosszú évekig nem fog sor kerülni. Legalábbis addig nem, amíg a fiatal diplomások széles tömegei nem szembesülnek azzal, hogy a fenntartható erkölcsi rothadás pártok felett átívelő programja összefügg azzal, hogy nincs jövőjük.

Nincs nagyobb veszély a kapkodásnál.