Hajrá, Magyarország, hajrá, Chuck Norris!

2006.08.04. 08:01

Szenzáció lett a Chuck Norris hídból. Megszólalt maga a hős is, márpedig jelentéktelen dolgokra ő nem vesztegeti az idejét. Pedig tulajdonképpen mi sem természetesebb, mint Chuck Norrisról elnevezni egy hidat, ami 2006-ban épült.

Hát miért ne legyen Chuck Norris az a híd? Mi legyen, Szent korona?

Szlovákiában meg körleveleznek, hogy tényleg Chuck legyen, mert akkor majd rajtunk fog röhögni a világ. Szerintük. Szerintem meg aki manapság a térképnek ezt a felét nézegeti, az csakis Szlovákián röhöghet. Az olyan beszámíthatatlan idióták, akik ott kormányoznak, nálunk a parlamentbe se jutottak be, csókolom.

De vissza a hídhoz. Megy az ember Magyarországon, és betér egy faluba. A faluba a Kossuth Lajos utcán megy be. Ha kanyarodik egyet, akkor a Petőfi Sándor utcán fog kijönni. Minden egyes rohadt faluban. Ahol kettőnél több utca van, ott esélyes még egy Dózsa György, meg valamelyik vezér. Pállott, döglesztően unalmas táj. Sehol egy Derrick utca. De még egy Sherlock Holmes se. Egy egész picike Mézga Géza utca sincs. A Habsburgokkal meg tele a provincia, beleértve a hidakat.

Hát miért ne legyen Chuck Norris az a híd? Mi legyen, Szent Korona? Az a nemzeti alternatíva, legalábbis azt tolja valamelyik okos társaság, az a fajta nyilván, amelyik Szlovákiában körlevelez. Szent Korona híd, persze. Az unalom súlyától fog összedőlni.

Apropó, azt tetszenek tudni, ki volt Blaha Lujza?

Na ugye, Chuck Norris is belefér. De Hofi Géza a minimum. Meg elférne egy húszméteres Darth Vader-szobor is a Felvonulási téren, jut eszembe. Ott, ahol Sztálin állt. Ki kéne már köpni a karót végre, meg ezt a sok bajszos-egyenruhás embert.