Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Az antiszemitizmus eltörlése

2004.04.08. 12:29
Amióta kiderült, hogy a Google internetes kereső a jew szóra első helyen egy antiszemita oldalt dob ki, már nemcsak a gyors, hatékony válaszcsapásra kondicionált politikusok és a zoknisfiókban is rendet tartó júzerek lépnek fel az internet rendszabályozásáért. Amerikában széleskörű linképítő mozgalom indult, hogy az egyébként non-PC-ként jellemzett kifejezésre ezentúl ne egy non-PC szájt jelenjen meg, hanem valami sokkal barátságosabb tartalom.

Az anomáliát felfedező fiatalember a nyomaték kedvéért levélben is tiltakozott a szoftvercégnél, kifogásolva, hogy a kereső csupán az algoritmusokkal törődik, és figyelmen kívül hagyja a szeretet és a történelmi tapasztalat vetületeit.

A mozgalom, amely egy támogatott oldalt rövid idő alatt a keresési lista második helyére tornászott fel, egyszer és mindenkorra eltörölheti el a hülyeséget a Föld színéről azzal a zseniálisan egyszerű ötlettel, hogy a fájdalmas emlékeket pozitív tartalmú üzenetté fordítja át. Hamarosan a holokauszt szóra dodzsemet, a halálra játszadozó petymeget, a háborúra pedig - Örkény emlékére - vaníliafagylaltot hozhat majd be a kereső.

A megnyugtató oldalakat böngészve örömmel tölthet majd el minket a gondolat, hogy szerencsénkre egyetlen tömeggyilkos vezetékneve sem kezdődik A-val, vagyis az ábécé átszerkesztésére egyelőre nem kell társadalmi mozgalmat indítanunk.