Judit
2 °C
7 °C

Veres Jánosnak megcsinálják

2007.02.20. 10:57

Pénzügyminiszternek lenni jó.

A parlament tavaly úgy döntött, a cégeket ezentúl nem kényszeríti törvénnyel arra, hogy készítsék el alkalmazottaik jövedelemadó-bevallását. Előbb el is törölték a munkáltatói adóelszámolást, majd visszahozták ugyan, de meghagyták a lehetőséget, hogy a munkaadó (a főnök) nemet mondjon a munkavállalónak (a beosztottnak). És a munkaadó (a főnök) mondja is a nemet: miért fizessen pluszpénzt a könyvelőnek az szja-bevallásokért, ha nem muszáj? Így aztán több millióan kényszerülhetnek adóbevallásuk kitöltésére. Olyanok is, akik életükben nem láttak se 0653-as nyomtatványt, se könyvelőirodát.

Az ember (az újságíró) megemlíti tehát Veres Jánosnak (a pénzügyminiszternek), hogy bár van munkáltatói adóbevallás, igazából nincs. Ám a pénzügyminiszter megvigasztalja. Saját tapasztalatai szerint nincs ezzel probléma. "Az én adóbevallásomat például megcsinálja a munkáltatóm" – mondja. Mosolyog. Boldognak tűnik. Neki nem mondanak nemet.

Pénzügyminiszternek lenni jó.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?