A sztárok rámája

2005.02.26. 11:00

< az előző rész tartalma

Tanita keményen megdolgoztatta a műizomzatot. Karjaiban egy-egy rétegesen öltözött, utazócsomagjába kapaszkodó barátjával repkedett az űrliftig.

Először például visszatért a városba, és látta, hogy fentről nyugodtnak látszanak a dolgok. Mémoidoknak nyoma sem volt, csupán zilált ruházatú menedzserek laza csoportjai gyújtogattak néhol. Jobb karjában Szikét, a hekkernőt, a balban Sakkpárducot, a társasági embert tartotta, amikor váratlanul egy mondat jelent meg a tudatában. „Ez nagyon kényelmetlen, de nem bánom, lehidalok ettől a kortól.”

fejhallas – Ezt, légy szíves, ne csináljátok, baromira kikészít, he?! – izgett-mozgott Sakkpárduc. Tanita vegyes érzelmekkel viseltetett. Ez a telepatikus vírus, vágod; nagyon praktikus, érezte.

Csepke és a kortárs orosz író az űrfelvonóban várták őket. Mikor felértek és éppen az űrkocsiba készültek átszállni, a Trágár Professzor felhívta Tanitát hogy közölje, járványügyi okból egy ideig nem találkozhatnak, de rendelkezésükre bocsát egy rámát, amíg Tanitáé elkészül. Hozzátette, hogy hamarosan beül a génszekvencer elé szerkeszteni, majd jó utat kívánt.

Az űrkocsiban lebegve Tanita, Csepke és Szike vidám gondolati sztárbeszélgetést folytattak, és csomó jó ötletük támadt. A kortárs orosz író és Sakkpárduc a kabin lehető legtávolabbi végében egymás mellett szorongtak, és azt mondták olyan érzésük van, mintha valaki érthetetlen és fenyegető varázsigéket zengene a fejükben.

* * * * * *

Tanitának pár napjába telt, amíg felcipelte az összes közkedvelt embert. A pótrámában összegyűltek a sztárok. Csepkéék nagy örömmel köszöntötték Stevie Wondert és barátnőjét, velük érkezett Jürgen Prochnow és Václav Hável, később megérkezett Jana Navratilova, Björn Ulvaeus, a Stone Roses együttes, Manfred Mann, Method Man, Kabir Bedi és Fritz Wepper, Straub Dezső és Bery Ary. A telepatikus vírus azonban beárnyékolta a hangulatot.

A társaság szétszóródott a rámában. A Stone Roses és a kortárs orosz író felment a napfényhez. Velük tartott Method Man is, aki egy csenevész növénykével foglalatoskodott, amíg az együttes gitározott. Björn Ulvaeus, Václav Hável és Manfred Mann filozófiáról vitatkoztak egy erdő szélén. Sakkpárduc virágot szedett. Kabir Bedi, Fritz Wepper, Straub Dezső és Bery Ary az egyik tavacska környékén lézengtek. Stevie Wonder folyton eltűnt a barátnőjével, Jürgen Prochnow pedig kereste őket. Tanita, Csepke, Szike és Navratilova egy almazöld villában tanácskoztak jókedvűen.

A Trágár Professzor telefonon jelentkezett és üdövözölt mindenkit. Elmondta, hogy génszekvencer pár óra alatt legenerálta az ellenvírust, amit épp az előbb emelt ki a kreátorból, úgyhogy átugrik hozzájuk, hogy kipróbálhassák.

* * * * * *

A bokrok között motozó Jürgen Prochnow megijedt, amikor Tanita ráköszönt, de szívesen vállalta, hogy összegyűjti a sztárokat.

kaszkad Az almazöld villa zengett Navratilova erőteljes kacajától, aki nagyon viccesnek találta a Trágár Professzort. A sztárok kisvártatva befutottak és összegyűltek a tágas ebédlőben. A bizonytalan moraj idővel elcsendesedett.
– A kutyafáját – mondta Stevie Wonder. – Hihetetlenül örülök, hogy minden jóra fordult – gondolta.
– Helló Stevie – gondolta neki Csepke.
– Sikerült, juhé – gondolta mindenkinek a Trágár Professzor.

Tanita ekkor elindította a Technology című dalt a Si Beggtől, és mindenki táncolni kezdett. Navratilova headbangelt, Method Man hatalmas cigarettával a szájában moonwalkolt. Björn Ulvaeus, Václav Hável és Manfred Mann az egyszerre lépős figurát csinálták. Straub Dezső, Bery Ary a térdüket rogyasztották. Kabir Bedi és Fritz Wepper korszerű ringatózó diszkótáncot jártak. Jürgen Prochnow a fenekét rázta, miközben összekapaszkodtak Stevie Wonderrel és barátnőjével. A Stone Roses együttes ugrált és hajlongott. A Trágár Professzor csápolt és szteppelt, míg Tanita ügyesen mozogva újabb kazettákat készített ki. Szike és Sakkpárduc tviszteltek. Csepke a csípőjét riszálta a kortárs orosz íróval szemközt, aki váltott lábon ugrálva jojókat bocsátott a feje fölé.

Összefonódó gondolataikban felizzott gravitáció.

[további folytatások következnek]