Szellemkutya

2006.01.08. 23:00

Szép történet ez a magyarvizslás, olyan szép, mint egy jól összekevert közös hányás. Ez jutott most vérszerződés helyett, egyelőre.

Hogy Újhelyi István felgyűri az ingujjat, és nekilát bebizonyítani, hogy a Magyar Vizslát a Fidesz szerkeszti. Bebizonyítani? Minek? Kinek? Van egyáltalán valaki az országban, aki elhiszi, hogy ez egy civil kezdeményezés, ami csak úgy összekalapozott százmilliót abból a célból, hogy a fideszes agyhalottak szlogenjeit szétterítse? Nem, ilyen hülye ember nincsen. Első blikkre tök világos, hogy micsoda a Magyar Vizsla.

Újhelyi ennek ellenére lobogtatja a faxot, és bizonyít a hazáért, rendületlenül, és egyidejűleg dagad a büszkeségtől, hogy ők bezzeg odaírják a szélkakas alá a nevüket, bevállalják a cikit, nem sunnyognak, őszintén tahók.

akár hamisíthat is az ilyen; mért pont azt ne tenné
De vajon hogyan került hozzá az a fax? A történet szerint a Fidesz-irodából küldték a Magyar Postára, de hogy ki és miért küldené el pont oda, az nem világos. Viszont még ha ez valami véletlen lenne is, akkor is hozzá kell még képzelni egy postai alkalmazottat, aki mindjárt tudja, hogy az üzenet Újhelyi Istvánnak szól. Engem éppenséggel nem nyugtatna meg, hogy a postára bízott üzeneteim holmi betanított pártmunkások kezein mennek át, de szerencsére nem bízok a postára semmit, hiszen van e-mail, a csomagot meg úgyis ellopnák, de legalábbis kinyitják, hogy megnézzék, érdemes-e ellopni. De ez mellékszál.

Lobogtatja az eltévedt faxot a becstelen megtaláló, és bizonyítja, hogy tehát a Fidesz-irodában már megvan a kampánylap új száma, ők is pénzelik, személy szerint pedig Rogán Antal szerkeszti a Vizslát, vagyis a Vizsla egy kampánylap. Q. e. d. Bravó.

A Fidesz menten cáfol - ó, azok a mindig látványos Révész-Újhelyi selejtezőmeccsek! -, a fax, úgymond, szimpla hamisítvány, amit én történetesen kinézek a betanított pártmunkásból. Végül is kilopkodni a Postáról a másnak szóló levelet se épp lovagias, akár hamisíthat is az ilyen; mért pont azt ne tenné. Fair play díjat, mint tudjuk, nem osztanak. A Fidesz ezért fenntartja azt az álláspontját, hogy a Magyar Vizslához őneki semmiféle köze nincsen, az egy természeti jelenség, amelyet spontán önszerveződő civilek, valamint a légköri feszültség hoz létre, és bármilyen hasonlóság a Fidesz kampányához a puszta véletlen műve. Ők arról nem tehetnek, hogy a véletlen picit a Fidesznek kedvez ezzel a szeszélyével. Az csak azért van, mert a véletlen is a Fideszre szavaz.

Odaszaratják a kutyájukat a köztársasági elnök még meleg asztalára

A tervük pedig az, hogy mindezek láttán az úgynevezett emberek bólintanak, nyugtázzák, hogy hálistennek mégsem kampánylap a Vizsla, azt mint mértékadó orgánumot veszik kézbe, és felháborodottan tudják meg belőle, hogy minden szar, de bezzeg a Gyurcsánynak rengeteg a pénze, Kókának meg helikoptere van. Sajátos elvárás. Meglehetősen sokat kér tőlem ez a párt. Hogy vájjam ki a szemem, ha megbotránkoztat engem. Vagy ha magamban mégis úgy vélekedek, hogy talán valamicske icipici köze lehet hozzá a Fidesznek, a kampánynak, sőt akár személy szerint a kampányfőnöknek, és talán mégsem kizárólag civil adakozók dobták össze az árát - akkor ennek ellenére is legyek szíves rájuk szavazni. Odaszaratják a kutyájukat a köztársasági elnök még meleg asztalára, és utána bekopognak a cédulámért. Én meg majd azon felbuzdulva, hogy máris ekkora svunggal hazudnak az arcomba, bizonyára megválasztom őket. Hogyne. Inkább ezek a sunyi, alattomos és gyáva alakok, mint a kapzsi kapitalisták a helikopterrel.

Ez az egyenes gazdagellenes kirohanás amúgy izgalmas jelenség. Szeretném megérni, hogy Semjén Zsolt szentté avassa a Kalapácsos Embert. Sokkal szebb volna az élet, ha nem lennének gazdagok egyáltalán, sőt ha a szomszéd utána döglene a tehenének, akkor átmászhatnék a kerítésen, és ellophatnám a fűnyíróját is. Tiszteletre méltó választási program, hogy irigykedjünk együtt. Hozzá is járulok a következő lapszámhoz egy mondattal. "1945 előtt, amikor nálunk még nem volt szocializmus, néhány embernek saját gyára, áruháza, földje, még bányája is volt."

Az Ablak-Zsiráf képes gyermeklexikonból való, 1985-ből. Arra se volt ráírva egyébként, hogy MSZMP, mégis tudta minden gyerek. Nem kellett bizonyítani.  • Tippek
  • Lakáshitel