Először jelent meg magyarul Alexandre Dumas irodalmi szakácskönyve
Dumas sokat főzött, imádta a tevetejet, a zebrahúst és az énekesmadarak nyelvét is.
Dumas sokat főzött, imádta a tevetejet, a zebrahúst és az énekesmadarak nyelvét is.
A MENÜ egy valóban egyedülálló, Budapestet bemutató, közösségi receptgyűjtemény és leskelődés mások életében.
Az Iskolában te is meghallgathatod a szerb származású lányt. (x)
Ön is úgy tudta, hogy este 6 után nem szabad enni, egy kis bor jót tesz a szívnek, és a sok tejtől lesznek erősek a csontjai?
Kiosztották az idei Gault&Millau díjakat, a legjobb éttermek mellett méltatták a hamburgert, a tokaji borokat, és a kecskehúst is.
Kínában az egyik gyanútlan vendéget már be is börtönözték morfin- és kodeinhasználat miatt.
Már nekünk is van séfversenyünk: az ország legjobb és legismertebb konyhafőnökeit terelte össze a Világevő. Csak néztünk és tanultunk.
Kilencvenéves a világ leghíresebb salátátja, amit mindenhol ismernek, és mégsem tudja senki, pontosan mi kell bele. Cézársaláta 90.
A Borháló Borkereskedés az utóbbi évek egyik nagy sikersztorija. 32 üzletük van, mind más, de közben mégis egységes a kialakításuk. Belsőépítészetileg néztük meg őket.
Eldugott utca, irigylésre méltó álmok. Kipróbáltuk a legviccesebb nevű éttermet.
Gyerekbarát, fejlődőképes, de inkább a klasszikus ízek rajongóinak ajánljuk.
Kicsinyes történet Füredről, avagy vendéglátás 2014.
Éttermeket tesztelünk a Balaton körül, Karolina -csak a látványt kedvelőknek.
Tudja, mi az a bagel? Ha nem, ne essen kétségbe, tőlünk megtudja. És azt is, hogy végre Budapesten is ehet ilyet.
A japán cég ugyan gyerekeket célzott a 45 darabos, fából készült ételvariációkkal, de mi is szívesen elütnénk vele a szabadidőnket.
Végigettük az országot a Gourmet Fesztiválon. Nézze meg, milyen egy igazi mangalicakolbász vagy hogy mi lehet az új pho leves! Nem olcsó bejutni, de ami benn vár, az a tömény gyönyör.
Folytatódik az ázsiai konyha térnyerése, egyszerűsödnek az éttermek, jön az osztrák bor és a gőzgombóc. Gasztronómiai trendjelentés.
Vagy legalábbis gyümölcsízű zselés gyöngyöket.
Divat lett a vendéglátás, menő dolog szakácsnak lenni. Az Index kérésére, most először ült egy asztalnál a három magyar Michelin-csillagos étterem séfje.
2016-ban Budapest rendezheti a Bocuse d’Or európai döntőjét. Az, hogy mi rendezhetjük a világ legismertebb szakácsversenyét, a gasztronómiában olyan, mintha a fociban mi kapnánk az EB rendezési jogát.
A Bocuse edzésen azt játszottuk, hogy mi vagyunk azok a háziasszonyok, akik hazafelé beugranak egy kis homárért és kagylóért.
Megkérdeztük az utca emberét, felismeri-e a tipikus osztrák ételeket. Azt azonban nem gondoltuk volna, hogy valaki töröknek nézi a bécsi szeletet, vénuszdombnak pedig a galuskát.
Két csodás chéf, osztrák ételek és egy kis továbbképzés a szomszéd gasztronómiájából.
Jourdan Dunn főzőcsatornával, Karlie Kloss pedig saját süteményeivel cáfol rá arra, hogy a modellek nem esznek.
Francia, és mindenki szerint nagyszerűen főz. Például kék homárt és hasonlóan egyszerű dolgokat.
Éttermek villamosokon, erdőkben, kihalt gyárépületekben. A pop-up éttermek divatja hozzánk is eljutott. Vállalkozó szelleműek előre!