Három napot késik Magyarosi holtteste

2009.04.30. 19:00
A légiszállítás sajátosságaival magyarázza a Bolíviában elhunyt Magyarosi Árpád családjának ügyvédje, hogy fiuk holttestének hazaszállítása háromszor is csúszott. Így végül az Air Berlin hozza haza a testet, és a szállítógép csütörtök helyett vasárnap landol.

A legújabb információk szerint nem pénteken és nem is szombaton, hanem vasárnap délután érkezik Ferihegyre a Bolíviában lelőtt Magyarosi Árpád holtteste, mondta Nyikos Attila, az elhunyt családjának ügyvédje.

Szerdán még úgy volt, hogy csütörtökön szállítják a testet Madridból, majd péntekre, hannoveri indulással módosult a szállítás, csütörtökön délután pedig már szombat volt az érkezés megjelölt időpontja. Nyikos Attila szerint a légiszállítás sajátosságai állnak a késés mögött, ráadásul ő maga is kapott téves információkat. A most biztosnak látszó időpont vasárnap délután 15 óra 40 perc. A holttestet várhatóan ekkorra hozza haza az Air Berlin 8260-as járata - mondta az ügyvéd.

Emlékeztetőül: április 16-án egy Santa Cruz-i szállodában kommandósok törtek rá egy csoportra, és megöltek három embert. Lelőtték a magyar állampolgársággal is rendelkező Rózsa-Flores Eduardót, a romániai magyar Magyarosi Árpádot és egy ír fiatalembert, Michael Dwyert. Két embert letartóztattak, köztük a magyar Tóásó Elődöt. Az ottani hatóságok állítása szerint a csoport merényletet tervezett Bolívia elnöke, Evo Morales ellen.