Wieszt János nem mond le tisztségeiről

2010.05.31. 14:58 Módosítva: 2010.05.31. 15:07
Ártatlannak, politikai támadás áldozatának vallja magát Wieszt János Újbuda szocialista frakciójának vezetője, akiről egy videofelvétel alapján a Fidesz azt állítja, hogy 2,2 millió forint csúszópénzt fogadott el.

"Saját pártom hozott nehéz helyzetbe, miközben a becsületemet védem egy aljas és nemtelen támadással szemben" - írta hétfői közleményében Wieszt János, Újbuda szocialista frakciójának vezetője. A politikus kitart ártatlansága mellett, de kezdeményezi párttagsága felfüggesztését.

Önkormányzati képviselői mandátumáról, és az általa viselt tisztségekről nem mond le, mivel ezzel azt a hamis látszatot keltené, hogy elismeri bűnösségét. "Nem. Ártatlan vagyok, és áldozat" - tette hozzá.

Az MSZP országos és budapesti elnöksége kezdeményezte Wieszt párttagságának felfüggesztését, és arra is felszólította a XI. kerületi MSZP-frakcióvezetőt, hogy mondjon le önkormányzati mandátumairól.

Lendvai Ildikó pártelnök vasárnap azt mondta, hogy ha Wieszt nem mond le kerületi és fővárosi önkormányzati mandátumáról, akkor az illetékes szervezeteknek módjuk van arra, hogy kizárják a frakciókból. Mint mondta, nem egyeztetett külön Wieszt Jánossal, a kerületi MSZP-szervezet tárgyalt a politikussal.

Schneller Domonkos, a XI. kerületi képviselő-testület jogi bizottságának fideszes elnöke bejelentette: igazságügyi értékbecslőt kérnek fel a XI. kerületi ingatlanügyek vizsgálatára, hogy kiderüljön, az értékesített ingatlanokat a jogszabályoknak megfelelően adták-e el.