Rudolf
4 °C
14 °C

Még nem kapta vissza a könyvtár Schmitt dolgozatát

2012. 03. 26. 13:20

Bár a Schmitt Pál államfő plágiumgyanús ügyét vizsgáló tényfeltáró bizottság - két hónapnyi munka után elkészülő - jelentését szerdán már nyilvánosságra hozzák, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának könyvtárába még mindig nem került vissza Az újkori olimpiai játékok programjának elemzése című kisdoktori disszertáció. A dolgozatnak nem ismert más olyan példánya, amely bárki számára hozzáférhető lenne. Az Index érdeklődésére hétfő délben a könyvtár olvasószolgálatán közölték, hogy a dolgozat továbbra sincs náluk.

A doktori könyvtári példányát bárki kikérhette helyben olvasásra a plágiumbotrány kirobbanása előtt, és még az azutáni első néhány napban is. Fénymásolni, olvashatóan fotózni tilos volt, az újságíróknak és fotósoknak a könyvtárban a tilalmat tudomásul vevő nyilatkozatot kellett aláírniuk.

Január 17-én aztán az egyetem közleményt adott ki arról, hogy tényfeltáró bizottság fog alakulni. A doktori könyvtári példányát a készülő vizsgálat miatt még azelőtt bekérte a Dékáni Hivatal, hogy a bizottság tényleges megalakulását hivatalosan bejelentették január 25-én. A disszertáció a bizottsághoz került, és feltehetően azóta is náluk van. Az egyetem ebben az időszakban is lehetőséget biztosított arra - külön kérelemre - az Indexnek, hogy két alkalommal rövid időre betekinthessen a dolgozatba, az egyik ilyen alkalom után tártuk fel a plágiumgyanús ügy német szálát, a hasonlóságot Klaus Heinemann tanulmányával.

Smoby Smoby Natúr házikó

59987 Ft 28%
42490 Ft

Fa laphinta 40x14cm

4154 Ft 40%
2490 Ft

Szegeden nyaralok az idén!

Szegedi élménybeszámolóddal most egy családi nyaralást nyerhetsz!

Féltve őrzött Puglia

Dél-Olaszországi kalandozások 125 500 Ft / fő / 7 éjtől