Hétfőn számol be a Bándy-ügyről a rendőrség

2012.07.20. 12:12

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság jövő hétfő délelőtt tizenegy órára hirdetett sajtótájékoztatót a Bándy Kata meggyilkolása ügyében folyó nyomozásról. A rendőrség legutóbb ezen a hétfőn, július 16-án adott ki közleményt az ügyről, azután, hogy elfogták a 26 éves P. László gyanúsítottat, aki beismerő vallomást tett. Azóta nem adtak hivatalos tájékoztatást a nyomozás alakulásáról. A július 16-i közleményben azt írták: "sajtótájékoztatót a bűncselekmény valamennyi körülményének tisztázását követően tartunk". A sajtótájékoztató péntek déli meghirdetése arra utal, hogy a rendőrség úgy érzi: sikerült megoldaniuk az ügyet.

Meg nem erősített sajtóértesülések szerint a rendőrök nem hitték el P. Lászlónak, hogy egyedül követte el a bűncselekményt, és nagy erőkkel próbálták felkutatni a többi feltételezett elkövetőt. Ezt valószínűsíti az is, hogy nem vonták vissza a még P. László elfogása előtt kitűzött egymillió forintos nyomravezetői díjat. Elképzelhető, hogy a sajtótájékoztató meghirdetése mögött az áll, hogy sikerült elfogni egy vagy több újabb gyanúsítottat.

Csütörtökről péntekre virradó éjszaka a helyszínen hallgatták meg P. Lászlót, írja a Dunántúli Napló a gyanúsított ügyvédjére, Sólymos Sárára hivatkozva. A férfi megmutatta a nyomozóknak az útvonalat, ahol a gyilkosság éjszakája során haladt, azt a helyet, ahol találkozott Bándy Katával, valamint a bűncselekmény további helyszíneit.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport