Malvin
9 °C
25 °C

K. végigfotózta a gólyatábori erőszakolást

2014.09.05. 13:42
A fonyódligeti ELTE-gólyatáborban történt nemi erőszakról legalább száz fénykép került a rendőrséghez a nyomozás során. A képeket az aktus közben maga a gyanúsított készítette.

Az Index több forrásból is úgy értesült, hogy a rendőrség birtokában van az a memóriakártya, amire K. Sándor Szilárd fotós − akit azzal gyanúsítanak, hogy az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának fonyódligeti gólyatáborában augusztus 30-én megerőszakolt egy lányt − rögzítette az egész aktus alatt készített fényképeit.

Egy, a HÖK szervezőit jól ismerő forrásunk szerint a kártyán 100-150 kép található. A fotós mindent rögzített: a verést, a fojtogatást, az orális szexet. Ezeket felhasználva akarta zsarolni a lányt, hogy később ismételjék meg az aktust.

Az Index megkereste a rendőrséget is a fényképekkel kapcsolatban. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtök este rekordgyorsaságú válaszában azonban csak azt erősítette meg, hogy a Fonyódi Rendőrkapitányság szexuális erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. „Egyéb információt a nyomozás érdekeire történő hivatkozással nem áll módomban közölni” – közölte Orbán Zoltán sajtóreferens.

A rendőség által vizsgált eset augusztus 30-án, szombat hajnalban fél 4 körül történt. A fonyódligeti táborban az ELTE elsős hallgatónője megpróbált ellenállni a rendezvény fotósa, K. Sándor Szilárd közeledésének, ezért a férfi először megverte, majd meg erőszakolta. A Magyar Nemzet keddi számában meg nem nevezett igazságszolgáltatási forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a férfi a kihallgatáson beismerte tettét. A Blikk szerint pedig K.-nak korábban több hasonló jellegű ügye is volt: 1996-ban büntették erőszakos közösülés miatt, 2004-ben pedig szemérem elleni erőszak ügyében folyt ellene nyomozás.

A legfrissebb eset tavasszal történt: amikor a nemi erőszak feltételezett elkövetője egy házibulin lefotózott egy alvó lányt, és az intim testrészekről készült képekkel megzsarolta, hogy ha nem fekszik le vele, a fotókat kirakja az internetre. Az egyetemista lány panaszt tett a HÖK elnökénél a fotósra. Úgy tudjuk, K. múltjával az új HÖK-elnök is tisztában volt, mégis ugyanezt a fotóst kérte fel az idei gólyatábor fényképészének. Állítólag ezt az ügyet meg is beszélték a gólyatábor előtt, és K. ígéretet tett, hogy nem lesz vele probléma.

Az ELTE  kedden jelentette be, hogy több ember ellen is fegyelmi eljárást indít a fonyódligeti gólyatáborában történtek miatt, és felfüggesztette két kar hallgatói önkormányzata elnökségének tevékenységét. 

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!