A Fradi kommunikációs titkára is osztálytársa volt Erdősiné kísérőjének

2016.02.24. 09:23

A Fradi kommunikációs titkára, Sipos Bence is ugyanabba a gimnáziumi osztályba járt, ahová az a Varró Ádám, aki a keddi népszavazási botrány egyik kulcsszereplője - tudta meg az Index.

Ahogy korábban írtuk, Varró kísérte, segítette kedden a Nemzeti Választási Irodánál a Herceghalomról érkezett Erdősi Lászlónét, aki egy nagyobb, 15-20 fős csoport közreműködésével megakadályozta, hogy az MSZP népszavazási kezdeményezést adjon be az üzletek vasárnapi zárvatartásáról.

Az Index kiderítette, hogy Varró jól ismeri Kubatov Gábor titkárát, Kindlovits Mátét, mivel mindketten ugyanabba az iskolába, a Pál Apostol Katolikus Gimnáziumba jártak, osztálytársak voltak. Akárcsak Sipos Bence, a Fradi kommunikációs titkára, ő is az osztálytársuk volt, ő is szerepel az érettségire készült tablóképen.

Az osztályfőnökük pedig az a Ríz Levente volt, aki jelenleg a XVII kerület fideszes polgármestere. És ugyanebben az iskolába járt Petrőczy Dániel is (bár ő általánosba), a XVII. kerületi önkormányzat egyik fideszes képviselője, aki szintén jó cimborája Varrónak és Kindlovits Mátéval is jóban van. 

Varró Ádám volt az, aki kedden a döntő pillanatban átvette a kopaszok által védett Erdősinétől a népszavazási dokumentumot, és amíg az MSZP-s Nyakó István átvergődött az útját álló kopaszok csoportján, Varró beelőzött az időbélyegzőnél.

Az mindenesetre bizonyítottnak látszik, hogy az ügy hallgatásba burkolózó szereplői, azaz a nagydarab kopaszok, Erdősiné és kísérője, Varró Ádám összejátszottak. Az Origo fotósa lefényképezte, ahogy a NVI-nél megjelent kopaszok egy átlátszó mappát mutatnak fel. Az ellenfényben kiolvasható, hogy a mappában lévő beadvány készítőjének lakhelye Herceghalom. (Erdősiné a herceghalomi polgármester felesége.)

Azaz hiába viselkedett a társaság a délelőtt folyamán úgy, mintha külön beadvány beadására készültek volna, a kép alapján egyértelmű, hogy végig a Erdősiné papírjával voltak felszerelkezve ők is.

Az akcióban részt vevő kopaszok közül Facebookjukon többen a Ferencvárosi Torna Club biztonsági cégét, a Fradi Securityt jelölték meg munkahelyükként, ezért kedden megpróbáltuk elérni a klub elnökét. Kubatov Gábor Fidesz-alelnök azonban külföldön tartózkodik, helyette titkára válaszolt kérdésünkre, hogy a csoportnak valóban vannak-e kötődései a focicsapathoz. Kindlovits Máté leszögezte, megvizsgálták, és bizonyossá vált, hogy az ott lévők közül senki sem tagja sem a biztonsági cégnek, sem más fradis vállalkozásnak. 

Arról a véletlenről Kindlovits nem beszélt, hogy Erdősiné kísérője neki és a Fradi kommunikációs vezetőjének az egykori osztálytársa, aki nem mellesleg erősen kötődik a Fradihoz. Mindenesetre különös, hogy amikor pedig később megkérdeztük Kubatov titkárától, hogy ismeri-e Varrót, azt mondta, hogy vagy két éve nem látta, de amikor elküldtük neki a kedden készült sajtófotót a volt osztálytársáról, akkor sem ismerte fel határozottan.

A témában megjelent összes cikkünket és videónkat itt találja.