James Bond tilosban áll az Andrássy úton

2009.07.13. 10:20

Bunkó autósok sorozatunk eheti darabjában James Bond tilosban parkoló Aston Martinjával is találkozhatunk, valamint szerepel még trolimegállóba álló Mercedes, tilosban sütkérező Lamborghini Gallardo, Cook-szigeteki BMW X6 (amit egy sportos fiatalember a mozgássérült parkolóban tett le szemben a forgalommal), valamint életjelt adott egy korábban közzétett fehér Ferrari tulajdonosa, aki mérgében egy egész irodaházat fel akar jelenteni, mert feltételezése szerint onnan fotózhatták le.

A 007-es ügynök nevezetes autójának magyar változatát szmar kapta le az Andrássy úton a Megállni tilos tábla mögött.

Szintén szmar lőtte onnan nem messze ezt a tilosban sütkérező Lamborghini Gallardo Spydert.

Mrbazsee képén két autó foglalja el a járdát, úgy hogy a gyalogosan érkező mama a gyermekével kénytelen lemenni az útra. Mint írja, "mindennapi kép a Lőportár utca Váci útnál lévő végénél. Büntetést még sosem láttam rajtuk."

"Mielőtt bárki azt gondolná, hogy a Cook-szigeteken mást jelent a kép jobb felső sarkában látható tábla, mint nálunk, megnyugtatok mindenkit, hogy a jármű tulajdonosa egy derék magyar, "vállalkozó" típusú, sportos fiatalember, aki egyirányú utcában menetiránnyal szemben behajtva foglal el 1szerre 2 mozgássérülteknek fenntartott helyet..." - írja Hisika a képen látható BMW X6 vezetőjéről.

A sínre és a zebrán átkelők elé keresztbe állt be elkölteni az uzsonnáját ez az autós. Ahogy OkoskaTörp beszámol az esetről: "Kedves KND-329 még azt a pár métert is lusta volt előrébb gurulni, ha már egyszer többszörösen szabálytalanul parkolt. Nem őket fogom megbízni közös képviselettel, az biztos."

Szintén ő fotózta a XIV. kerületben ezt a járdán terpeszkedő BMW-t. "Végülis semmi különös, majdnem el lehet férni mellette."

A fenti volvós ügyességi versenyen is indulhatna, olyan jól benavigálta kocsiját a Demszky-karók közé. "Június 30, XI. kerület, KArinthy és Bercsényi u. sarka. Az autós ügyesen belavírozott a karók között a járdára, fuj." - írja avasarlo.

Playah Őrmezőn lőtte ezt a fotót: "a jóember épp jött kifele a pizzériábol, ugyhogy egy kedves kis beszélgetésre is futotta. Megkérdezte miért fotozom le a kocsit. válasz: mert buszmegállóban álsz! De van ROKKANTKÁRTYÁM!!!!!!! Azután jött az anyázás, hogy vmegkérdeztem, hogy az mióta engedélyezi a parkolást a buszmegállóban! A többit a magyar nyelvtan árnyoldalai alapján beszéltük meg."

Újpest, Kemény Gusztáv utca. Parkolás a járdán tilosban. Pcmaniac képe.

Rzzz a II. kerület, Törökvész úton járt, kedd kora délután és kultúrált parkolást örökített meg.

Marvin egy neves színész autóját vélte felfedezni az Andrássy út zebráján.

Szabálytalanul parkoló a XII. kerület Tornalja utcában. Dániel szerint az elmúlt két hétben le volt zárva az utca, "úgy látszik, van akinek ennyi idő elég, hogy elfelejtse hogyan kell parkolni. Kedves JZH-648, gratulálok, hogy duplán tahó, mert a járdát és a zebrát is sikerült elállnia!"

Egy "kellemesen" parkoló autóról küldök képet, a VIII. kerületi Üllői út - Thaly Kálmán sarkon, írja BuMi72. Kicsit belógva, forgalommal szemben, a fél forgalmi sávot elfoglalva, a gyalogos átkelőre is rálógva. A gépkocsi sofőrje a kb. 300 méterre található könyvesboltba ugrott be, kb 10. percre. Ami még érdekes: rendőrautó is elhaladt mellette és nem álltak meg intézkedni...", írta BuMi72.

Verien szerint ez a kép a Nagykörút-Tűzoltó utca sarkán készült és a parkolási szégyenfalra való. "Igaz hogy az utca kifelé egyirányú, de akkor is. Vagy akinek Mercije van annak mindent szabad?"

István azt írja, hogy "tegnap mikor a Váci - Dózsa sarkánál sétáltam először még azt hittem, hogy a rendőr pont büntetni jön, de nem ez lett. A táblán jelölt 40 méteren kb 6 autó parkolt még a KVZ-537 rendszámú rendőrautón kívűl. A képek 2009.06.29. 15:02-kor készültek."

Réka készítette a fenti két képet. "Ők ugyan nem napirokkantak csak a merci trolinak képzeli magát, a ford meg a zebrán parkol ahogy kell, amúgy nem mentett ott semmit :) A Merci július 7-én délután, a Csanády-Pannónia sarkán, a Ford kb 2 héttel ezelőtt."

A hasonló témában nyomuló Parkoló Blog küldte ezt a fényképet: "Tűzoltó utca sarkán, a posta előtt egy jó nagy forgalom elől elzárt terület van felfestve és mindig jó nagy autók állnak rajta."

Lehet a Parkolási szégyenfalra normális módon reagálni, mint azt Ádám levelére a Főtaxi tette. A fénykép a Népfürdő utca - Révész utca sarkán készült, július 3-án. "Megkérem a Főtaxit és a képen látható kollégájukat, hogy tartsa be a KRESZ-t és ne akadályozza a jövőben a kerékpárosok forgalmát! Remélem az üzenetem eléri a célját és a Főtaxi kollégái a szabályokat nem megszegve, a forgalmat nem feltartva fognak a jövőben dolgozni."

A Főtaxi válasza kultúrált volt: "Köszönettel vettük bejelentését és a mellékelt fotót a kerékpárúton szabálytalanul várakozó Főtaxis kollegáról. Kérésének megfelelően felhívjuk a szerződött partnerünk figyelmét a KRESZ szabályainak fokozott betartására, különös tekintettel a kerékpárosokra. A Főtaxi nem titkolt célja egy olyan jövő, amelyben a szabályosan közlekedő kerékpárosok és taxisok békésen élnek egymás mellett.

Egy másik korábbi képpel kapcsolatban viszont abszurditásba hajló események zajlottak.

Trinity, az Andrássy úti zebrán parkoló fehér Ferrari megörökítője írta: A ferraris csávó ügyvédje az irodaházban is kiverte a balhét, még körlevél is születetett belőle nekik: "Az index.hu-n megjelent egy kompromittáló kép és felirat az Andrássy út elején, az épületünkkel szemben (egyébként szabálytalanul) parkoló fehér sportkocsiról. Az autó tulajdonosa számon kerte az őrökön és az üzemeltetésen, hogy a képet a City Centerből készítették. Az úr kilátásba helyezte azt is, hogy az épület üzemeltetője ellen fog feljelentést tenni a személyiségi jogainak megsértése miatt."