Távozott a BKV második embere

2009.08.03. 18:58

A BKV Indexhez eljuttatott közleménye szerint 2009. július 31-ével távozott a cégtől Balogh Zsolt általános és műszaki vezérigazgató-helyettes. Vitézy Dávid, a cég felügyelőbizottságának tagja szerint Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes egyik legerősebb bástyája dőlt ki a város és a cég vezetése közti hatalmi viszályban.

A közlemény szerint a munkaviszony megszüntetése Balogh Zsolt kezdeményezésére közös megegyezéssel történt. A vezető nem kap végkielégítést.

Munkakörének a műszaki területre vonatkozó részét Takács Péter jelenlegi logisztikai igazgató veszi át megbízott műszaki vezérigazgató helyettesként, az általános vezérigazgató helyettesi feladatokat pedig saját hatáskörbe vonja a vezérigazgató.

D  HB20080515021

Vitézy Dávid az Indexnek elmondta, hogy az igazgatóhelyettesnek nyilván az elmúlt hetekben napvilágra került végkielégítési ügyek miatt kellett távoznia, a legtöbbet ugyanis ő írta alá. Hozzátette: Balogh Zsolt Hagyó Miklós szocialista városüzemeltetési főpolgármester-helyettes egyik legerősebb bástyája volt, távozása a része annak a hatalmi viszálynak, ami a város és a BKV vezetés között dúl.

Vitézy szerint a viszály miatt lényegében lefagyott a BKV rendszer, fontos fejlesztések csúsznak.

Balogh Zsolt korábban két kompolyabb esetben kényszerült magyarázkodásra, de akkor nem lett következménye a kijelentéseinek. Először, amikor a 2008-as használtbusz-tender kapcsán elszólta magát egy fővárosi bizottság előtt, másodszor pedig amikor az AAM szerződések kapcsán azt mondta, hogy azért nem tudja bemutatni, mert kisteherautót kellett volna bérelni hozzá.