A BRFK szerint bűnszervezet volt a BKV

2010.04.14. 19:29 Módosítva: 2010.04.14. 19:41
Bűnszervezetben való részvétellel egészítette ki Antal Attila, a BKV korábbi vezérigazgatója, Zelenák Tibor volt főosztályvezető és Mesterházy Ernő, Demszky Gábor főpolgármester tanácsadója gyanúsítását a rendőrség, erősítette meg a BRFK a hirado.hu értesülését.

A BRFK emlékeztetett: A. Attilával, M. Ernővel és Z. Tiborral szemben hűtlen kezelés bűntett elkövetése megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás. "Az eljárásban fokozott ügyészi felügyeletet gyakorló Fővárosi Főügyészséggel szakmai egyetértésben, a gyanúsításban szerepel a bűnszervezetben való részvétel minősítő körülménye" - tartalmazza a rendőrségi válasz.

A BRFK közlése kitért arra is, hogy a hatályos büntetőeljárási szabályok szerint a bűnszervezetben történő elkövetés általános minősítő körülmény, fennállása esetén az adott bűncselekmény büntetési tételének felső határa kétszeresére emelkedik.

A hirado.hu szerdán számolt be arról, hogy a gyanúsítás kiegészítése miatt mostantól bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezelés miatt folyik Antal Attila, Zelenák Tibor és Mesterházy Ernő ellen a büntetőeljárás a BKV-ügyben.

A gyanú szerint Antal Attilát, Zelenák Tibort és Mesterházy Ernőt a Fővárosi Önkormányzat néhány tisztségviselője és a BKV igazgatótanácsának egyes tagjai vették rá a bűncselekmények elkövetésére.

A BRFK Gazdaságvédelmi Főosztályán folyó nyomozás adatai szerint a bűnszervezet tagjai tudtak egymás bűnös tevékenységéről és a feladatokat felosztották egymás között.

A hirado.hu emlékeztetett: a BKV-ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság huszonöt embert gyanúsít különböző bűncselekményekkel. Értesüléseik szerint napokon belül újabb gyanúsítotti kihallgatások lesznek és tovább bővülhet a bűnszervezetben való részvétellel gyanúsítottak száma is.