Deutsch: Fasza kis szórakozóhely a Zöld Pardon

2011.05.20. 08:30

Tarlós István főpolgármestert élteti Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő a yamm.hu közösségi oldalon, miután a főpolgármester nem támogatja a szórakozóhely bezárását és szóvivője azt nyilatkozta: "apolitikus" döntés a ZP megszüntetése.

Deutsch ezt írja a yamm.hu-n megjelent posztban:

Van Budapesten egy (ez itt egy határozatlan névelő, hál' Istennek nem egyetlen ilyen van Budapesten) fasza kis szórakozóhely, a Zöld Pardon. A világon mindenütt a különböző rendű és rangú politikusok a seggüket vernék a földhöz megelégedettségükben egy ilyen, főleg a tízen-& huszonévesek által kedvelt bulihely láttán (vesd össze pl. a West Balkánnal). Mi történik erre nálunk: hosszú évek óta, párthovatartozástól függetlenül, immár cikluson átívelő módon (szinte) mindegyik újbudai önkormányzati képviselő, mintha nem is lenne jobb és/vagy fontosabb dolga, ott csicskáztatja a ZP-t, ahol éri. Mindvégig buta, bosszantó és velőtrázóan populista antiZP érvek. De talán nem fog véglegesen tort ülni az ijesztő mennyiségű tutyi-mutyi baromság: Tarlós főpolgármester szóvivője azt nyilatkozta, hogy "apolitikus" döntés a ZP tervezett bezárása! Éljen a Főpolgármester! Éljen a ZP! Élhessen a ZP!

A XI. kerületi önkormányzat képviselőtestülete május 12-én úgy döntött: a Petőfi híd budai hídfőjének déli lehajtójánál 2012. január 1-éjére Országzászlót állít. A XI. kerület önkormányzat az emlékműnél kívánja méltóképpen ünnepelni az új alaptörvényt. A döntés következménye, hogy bezárnak a Petőfi híd budai hídfőjénél működő szórakozóhelyek, a Zöld Pardon és a Cafe del Rio.

Balra a ZP, jobra a Rio (Fotó: Civertan /
Balra a ZP, jobra a Rio (Fotó: Civertan / legifoto.com)

A kocsmáknak az idei vendéglátó-ipari szezon zárása után, októberben kell eredeti formájában visszaszolgáltatniuk a két parkrészt. A ZP és a Rio bérleti szerződése egyébként már 2010. december 31-én lejárt. A kerület vezetése azonban hónapokig húzta, hogy állást foglaljon az előző polgármesterrel, Molnár Gyulával szemben politikai játszmákban is felhasznált szórakozóhelyek jövőjét illetően. A testület végül a tavaszi idénynyitó napján, április 21-én hagyta jóvá, hogy ebben az évben még működhessenek a kocsmák.

A budai Duna-parton amúgy van már országzászló. 2006-ban az 1956-os forradalom emlékére állítottak egy 46 méter magas zászlót néhány híddal feljebb, Óbudán.