5-8 százalékkal nőhetnek a BKV jegyárai

2012.10.29. 06:31
Az infláció körüli vagy annál nagyobb mértékben nőhetnek a BKV tarifái. Döntöttek a Vidám Park bezárásáról is.

Infláció körül vagy annál nagyobb mértékben, 5–8 százalékkal emelkedhetnek jövőre a BKV jegy- és bérletárai – írja a Magyar Nemzet. A lap információi szerint a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésére nyújtja be a több változatot is tartalmazó anyagot.

bkvsztrajk3 05
Fotó: Nagy Attila

Az áremelés szükségességéről Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a múlt héten beszélt a Kossuth rádióban, arra hivatkozva, hogy az utóbbi három évben nem volt áremelés, és a tarifák mértéke reálértékben 15 százalékkal csökkent. Azt a célt azonban, hogy a tömegközlekedés versenyképes maradjon, szeretnénk elérni – mondta akkor Vitézy, aki szerint eddig azrét nem volt áremelés, mert az előző ciklusokban a többszöri jelentős jegyáremelés rontotta a tömegközlekedés versenyképességét.

Véget érnek a vidám napok

A fővárosi képviselők majdnem egy hónap késéssel dönthetnek a Vidám Park bezárásáról is – írja a Magyar Nemzet. Bagdy Gábor és Csomós Miklós főpolgármester-helyettesek előterjesztése alapján november 4-én az intézmény befejezi üzemszerű működését. A területet az év végéig a Fővárosi Állat- és Növénykert kapja meg – írja a lap.