Civilek javították meg az Alstomot

2013.01.18. 14:09

A Szeretem Budapestet Mozgalom kezdeményezésre és szervezésében elvégezték az Alstom metrókocsik ajtaján keletkezett karcolt tag-ek eltávolítását az Ifotech Clean Kft. szponzorálásával, üvegfelújító technológiájával és a BKV szakgárdájának felügyelete mellett, áll a mozgalom honlapján.

A Szeretem Budapestet Mozgalom kezdeményezi a főváros vezetésénél a BKV járművein keletkezett falfirka és savas marások megszüntetését szolgáló monitoring program kidolgozását – hasonlóan a városban már 4.500 háznál működő falfirka eltávolítási programhoz –, ezzel visszaszorító lenne a járművek elleni károkozás mértéke.

alstom

Hétfőn számoltunk be a BKV-figyelő alapján arról, hogy egy utas összekarcolta a 2-es metró vonalán járó új Alstom-szerelvény két ajtószárnyának ablakait, amiknek a cseréje 600 ezer forintba kerül. Sajtóérdeklődésre kiderült az is, hogy az Alstommal kötött alkatrészpótlási szerződés szerint az ablakrongálásra nem vonatkozik a garancia, így azokért szinte annyit kér a francia cég, amennyit akar. A BKV részéről gondolkodnak azon, hogy védőfóliát húznak az aranyat érő metróablakokra.