Az MSZP aláírásgyűjtéssel sürgetné meg a 3-as metró felújítását

2014.07.16. 11:18 Módosítva: 2014.07.16. 12:38

Aláírásgyűjtést kezd a fővárosi MSZP a 3-as metró mielőbbi felújítása érdekében - jelentette be az ellenzéki párt budapesti elnöke szerdán Budapesten. Kunhalmi Ágnes a 3-as metró Nyugati téri bejáratánál tartott sajtótájékoztatón bírálta Tarlós István főpolgármester szerinte egymásnak ellentmondó nyilatkozatait a metróvonal állapotával kapcsolatban.

Tarlós István és a főváros fideszes vezetése orosz rulettet játszik a budapesti emberekkel

- mondta Kunhalmi.

Horváth Csaba fővárosi frakcióvezető szerint a BKV esetleges állami kézbe vétele nem oldja meg a műszaki problémákat, ezért nem is támogatják azt.

Az MSZP feltehetően arra ugrott rá, hogy kedden ismét le kellett állítani a 3-as metrót, miután meggyulladt az olajsár a Nyugati pályaudvar és a Lehel tér között. A Metróért Egyesület ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a moszkvai metróbaleset akár Budapesten is megtörténhetett volna. Mint írták,

habár közvetlen veszélyt nem jelent, de a hármas metró konstrukciója, a járművek kialakítása, a biztosítóberendezés rendszere nem sokban tér el a Moszkvában alkalmazottól, sőt, bizonyos pontokon még kockázatosabbnak is látszik.

Ha ezt megnézi, nem biztos, hogy utazik többé a 3-as metróval

Természetesen Tarlós István nem hagyta szó nélkül a szocialisták akcióját, aki szerint

illendő volna, ha az MSZP most hallgatna az M3-as metróról, vagy inkább segíteni próbálna. 20 éven keresztül, egészen 2010-ig még problémafeltárás szintjén sem foglalkoztak az 1976-ban épült M3-as metróval. Ellenben itt hagyták az elszegényedett és eladósodott BKV-t és a lerongyolódott M3-as metrót források nélkül.