Tarlós: Lázár a budapestiek szemébe nevet

2016.10.28. 12:08
A főpolgármester szerint gúnyt űznek a 3-as metró jelentette problémából, de ha majd le kell állítani, annak következményei lesznek a választásokon.

Úgy látom, Lázár János kancelláriaminiszter szemébe nevet a budapestieknek, és gúnyt űz az egész 3-as metróból

– jelentette ki Tarlós István főpolgármester pénteki sajtótájékoztatóján, reagálva a csütörtöki kormányinfón elhangzottakra. Hozzátette, hogy ki lehet nevetni őt, aki egyedül küzd az egészért, de nem érdemes.

A főpolgármester szerint egyeseknek szándéka a metróprojekt meghiúsítása. Ezért ha nem történik semmi heteken belül, akkor nagyon nagy esélye van, hogy le kell állítani a metrót. Tarlós alig hiszi, hogy egy ilyen lépés következmények nélkül marad a következő választásokon. Hiába próbál menekülni Lázár a felelősségtől, nem tud ebben kívülálló maradni. Tarlós kijelentette, ezért fordult az ügyben egyenesen a miniszterelnökhöz.

A 3-as metró felújítására adott nagyon magas kivitelezői árajánlatokkal kapcsolatban a főpolgármester közölte: bár nem mondja azt, hogy az építő cégek kartelleznének, de a beadott árajánlatok gyanúsan egyformák és magasak. Ennél a korábban becsült mérnökár sokkal kisebb volt, sőt a mérnökár ellenőrzésével megbízott cég is ennyit számolt ki. A beadott nagyon magas árajánlatok tehát nem támaszthatók alá.