Tarlós: Karácsony nem tud helyesen írni, és nyelvvizsgája sincs

2019.04.08. 09:17

Karácsony ajnározásra számított, liberális értelmiségi világpolgárimázst akart építeni. Érdekes, hogy ennek ellenére nem tud helyesen írni, és a hírek szerint fiatal életkora dacára sincs nyelvvizsgája, nem is beszél angolul. Mennyit támadott engem ezzel 2006-ban a Demszky-csapat! Pedig én nem akartam kényeskedő világpolgár lenni

– nyilatkozta Tarlós István a Magyar Hírlapnak adott másfél oldalas interjújában.

A főpolgármester nyilatkozatában ismét kritizálja a zuglói parkolási rendszert, és a fentieken túl még egyszer beleszáll Karácsonyba:

Karácsony megnyilvánulásai bizonyos értelemben kezdenek a 2014-es ellenzéki főpolgármester-jelöltre, Falus Ferencre emlékeztetni. De a főorvos legalább nem mutogatott férfiatlanul, válogatás nélkül mindenkire. Karácsony állítólag büszke arra, hogy „neki úgyis megbocsátanak”.

Tarlós azt mondja, hogy bár ő 29 éve dolgozik a főváros közigazgatásában, ilyen izgalomdeficittel még nem készült választásra.

Nem akarok különösebben kampányolni. A mostani nyilatkozatokat leszámítva, ha magas labdákat nem ad az ellenzék, mint most, inkább csak arról szeretnék beszélni, mit végeztünk el, és mi az, ami még hátravan. Úgy gondolom viszont, hogy ez ráér augusztustól.

Tarlós szerint az ellenzéki előválasztási cirkuszon különben sem lehet eligazodni, és az sem biztos, hogy lesz. Mint mondja, azért természetesen figyelik az eseményeket, és a stábjával igyekszik kialakítani a megfelelő kampánystratégiát, de személy szerint a nyarat nem tervezi izgalommal tölteni.

Cirkuszok és népvakítások persze lesznek, az már most látszik. Abban is biztosak lehetünk, hogy Karácsony Gyurcsány kottájából fog énekelni. Csak éppen finomkodó világpolgár szerepét nem lehet robogó buldózer módjára eljátszani.