Sára, Márió
-11 °C
-1 °C

Nem Magyarországon tűnt el a StockGeneration pénze

2000.09.12. 19:42
Nem volt komoly pénzforgalom a Valver Kft. Budapesten vezetett bankszámláján az utóbbi két évben - tudta meg az Index megbízható forrásból. Ez az orosz tulajdonosok kezében lévő kft. jegyeztette be a StockGeneration (SG) nevű, hálózati piramisjátékot szervező cég domain-nevét.
Bár a naiv befektetőknek több millió dolláros kárt okozó, ,,virtuális tőzsdejátéknak" álcázott piramisjáték ügyében tudomásunk szerint egyelőre nem folyik a szó szoros értelmében vett nyomozás, a magyar hatóságok azért kutakodnak. Egyelőre nem utal jel arra, hogy a karib-tengeri Dominika szigetén bejegyzett SG szervezői Magyarországon keresztül tűntették volna el a játékosok pénzét. Legalábbis a Valver Kft. számláján - informátoraink szerint - az utóbbi két évben nem folyt gyanúsnak minősíthető pénzmozgás.

A magyar rendőrség ,,magától" akkor kezdene nyomozni, ha egy magyar állampolgár károsultként feljelentené a StockGenerationt. Ilyen bejelentés azonban eddig nem érkezett hozzájuk.

Az is elképzelhető azonban, hogy az SG ügyeiben kutakodó amerikai hatóságok együttműködésre kérik a magyar nyomozókat. Arról egyelőre egyik fél sem kívánt egyértelműen nyilatkozni, hogy felvették-e a kapcsolatot, illetve hogy az amerikaiak kértek-e konkrét segítséget itteni kollegáiktól.

Az Egyesült Államokban értesülésünk szerint már több mint 70 becsapott áldozat tett feljelentést az SG ellen és több száz amerikai állampolgár pénze található a több balti ország bankjaiban befagyasztott SG-számlákon. Amerikai forrásaink ezért nem tartják kizártnak, hogy az FBI komoly, több kontinensre kiterjedő kutatást indítson az ügylet szervezőinek előkerítésére.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.