Megint elszökött egy vádlott az ítélethírdetésről

2009.02.09. 14:00 Módosítva: 2009.02.09. 16:30
A Való Világból ismert Segal drogügyében nem tudnak ítéletet hozni a szökés miatt.

Elmaradt az ítélethirdetés az RTL Klub Való Világ című műsorából közismert Segal ügyében. A kábítószer ügy 20 vádlottja közül az egyik ugyanis váratlanul eltűnt az ítélethirdetést megelőző szünetben a Fővárosi Bíróságról. Legutóbb Farkas Péter olimpiai bajnok és öccse szökött el a bíróságról ítélethirdetés közben, az olimpikont azóta sem találják.

A jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntette miatt bíróság elé állítottak közül tizenhatan férfiak, négy vádlott pedig nő. Az ügyben az első gyanúsítottakat még 2005-ben fogta el a rendőrség, akkor Hollandiából nagy mennyiségű extasyt és kokaint csempésztek be.

A bírósági tárgyalás, amelyben a tanúvédelmi programban szereplő védett tanúk is közreműködnek, 2007 novemberében kezdődött. Az ítélethirdetést azért előzi meg különösen nagy várakozás, mert lehetséges, hogy a történteket bűnszervezetben elkövetett kábítószerrel visszaélésnek minősíti a bíróság, abban az esetben pedig sokkal súlyosabb ítélet születhet, hiszen a bűnszervezetben elkövetett bűncselekmények tetteseit semmiféle kedvezmény nem illeti meg.

A legenyhébb ítélet akkor lehet, ha a vádlottakat kábítószerfüggőnek és nem bűnszervezet tagjainak mondja ki a bíróság. Ebben reménykedik Segal is, aki az utolsó szó jogán hétfőn reggel kábítószerfüggőnek mondta magát. A Való Világból ismert férfi az ügy harmadrendű vádlottja, a megszökött férfi az ötödrendű vádlott.

A Fővárosi Bíróság várhatóan február 23-án hirdeti ki az első fokú ítéletet.