Harmincötezerért adtak egy italt

2009.10.19. 12:17 Módosítva: 2009.10.19. 13:45
Hat-nyolc röviditalért és ugyanennyi kis üveges borért több mint 560 ezer forintot akartak fizettetni két holland állampolgárral vasárnap hajnalban az Andrássy út egyik szórakozóhelyén. Az Eötvös utca sarkán lévő Eden Night Clubban jártak pórul a hollandok.

A rendőrség hétfői tájékoztatása szerint egy Andrássy úti szórakozóhelyen megfenyegettek és bántalmaztak két holland férfit. Egyiküket a bárban visszatartották és szabadon bocsátása fejében társát arra kényszerítették, hogy egy közeli bankautomatából készpénzt vegyen ki és adja át nekik.

A vasárnap hajnalban történt bűncselekménnyel a rendőrség egy 41 éves és egy 30 éves férfit gyanúsít. Az idősebbik férfit vasárnap késő este fogták el a szórakozóhelyen, társa önként jelentkezett a rendőrségen. A két férfit őrizetbe vették, velük szemben a BRFK szervezett bűnözés elleni osztálya nyomoz.

Az Index úgy tudja, hogy az Eötvös utca sarkán lévő Eden Night Clubban történt az újabb túlszámlázásos incidens. A Budapest Sexguide feketelistáján az Eden Night Club mint az egyik legveszélyesebb hely szerepel, ahol rendszeresek a túlszámlázások és más botrányok.

Áprilisban és júliusban is történt hasonló bűncselekmény Budapesten, akkor a jegyző rövid úton bezáratta a turistalehúzó éjszakai bárokat.