Auguszta
4 °C
22 °C

Mókusok tépték szét a kóbor kutyát

2005.12.02. 14:00
Ősszel macskákat terrorizáltak, télen már egy kóbor kutyát is széttéptek a szahalini mókusok. Egy helyi tudós szerint komoly bajok lehetnek az erdőkben, a mókusok a fenyőmagkrízis miatt agresszívek.

Agresszív mókuscsapat garázdálkodik Szahalin szigetén. A fekete mókusok Lazo városka egy közparkjában támadtak rá egy kóbor kutyára, amit "valósággal kibeleztek" - idézi a BBC Anasztazia Trubicina helyi újságírót. A mókuscsapatot csak az emberek látványa riasztotta el, a járókelők szerint szájukban a kutya darabjaival szaladtak el.

A BBC jelentése szerint fenyőmagkrízis van Szahalinon, ez indokolhatja a mókusok szokatlan agresszivitását.

Komoly bajok

#alt#
A kis dögök azért ilyen izgatottak, mert nincs mit enniük

A mókustámadást három helyi lakos látta. Elmondásuk szerint egy "nagy" kóbor kutya zajongott a parkban, ugatva kergette a mókusokat. A fák ágai között rejtőző mókusok váratlanul szervezett ellentámadásba lendültek és pillanatok alatt leterítették az állatot.

Mihail Tijunov helyi tudós még sosem hallott ilyen mókustámadásról. Élelem híján a mókusok madárfészket fosztogatnak, de az, hogy agyonrágjanak egy kutyát szerinte abszurd. "Ha ez valóban megtörtént, komoly bajok lehetnek az erdőinkben" - mondta a BBC-nek.

Módosult tudat

#alt#
Kutyalesen

Ha a mókusok agresszivitása szokatlan, akkor valóban bajok lehetnek az orosz erdőkben. Az ősszel Szahalinon macskákat terrorizáló mókusokról beszéltek. Egy helyi lakos szerint ez azért lehet, mert a helyi erdőkben egyáltalán nem termett idén fenyőmag. "A kis dögök azért ilyen izgatottak, mert nincs mit enniük" - nyilatkozta a BBC-nek a Mihalicsként bemutatkozó helyi lakos.

A kiéhezett mókusok nem először okoznak riadalmat Oroszországban. Két éve Jakutföldön okoztak pánikot az éhezés miatt tudatmódosult mókusok, amik az élelem utáni hajszájukban még emberekre is rátámadtak.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.