Piroska
-12 °C
-2 °C

Szobornak nézték az epreskerti múmiát

2003.11.14. 18:00
Mumifikálódott holttestet találtak ipari alpinisták a Képzőművészeti Egyetem művésztelepén, az Epreskertben. Az épületen dolgozó munkások először azt hitték, hogy egy élethűen elkészített szobrot találtak, így csak pénteken értesítették a rendőrséget.
Ipari alpinisták dolgoznak napok óta a Képzőművészeti Egyetem, művésztelepének egyik épületén az Epreskertben, hogy elhárítsák az épület beázását. A munka során találtak rá az egyik padlásszobában egy mumifikálódott holttestre, amely a nadrágszíjára volt felakasztva, ülő testhelyzetben.

Tekintse meg képeinket!
Az Index által megszólaltatott szemtanúk szerint a holttestet még csütörtökön találták meg, de csak pénteken értesítették a hatóságokat. A késedelem oka az ipari alpinisták szerint az, hogy élethűre sikerült szobornak vélték az élettelen testet. A telepen ugyanis nehéz úgy akár csak egy métert is menni, hogy ne botlana az ember valamilyen művészeti alkotásba. Az egyik diák szerint egy napon át csodájára jártak a kiválóra sikeredett "alkotásnak". Arra, hogy nem egy szobrász készítette a testet, azután derült fény, hogy az egyik alpinista levette a múmia cipőjét, aminek következtében leesett annak lábfeje.

Az Indexnek nyilatkozó, névtelenséget kérő alpinisták azt mondták: kétszer is kihallgatta őket a rendőrség, és az elsődleges orvosszakértői vizsgálat szerint legalább egy éve halt meg az eddig ismeretlen személy. Az ügy külön érdekessége, hogy a múmiát rejtő padlásajtó kívülről volt leszögelve. A rendőrségen az Index érdeklődésekor még nem tudtak az esetről. Délután egy után nem sokkal ugyanakkor elszállították a holttestet az Epreskertből.

Az épületet 5 éve zárták le. A rendőrség MTI-nek adott nyilatkozata szerint a felakasztott test egy 20 és 40 év közötti férfi lehetett, aki még az épület lezárása előtt, valószínűleg önkezűleg vetett véget életének.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!