Miklós
-7 °C
4 °C

Olajfoltok a Sajón, zavaros a miskolci ivóvíz

2006.08.16. 20:31
Eddig ismeretlen szennyező forrásból olaj került a Sajóba, ugyanakkor zavaros Miskolc egy részének ivóvize, a kettő esetnek azonban nincs köze egymáshoz.

Az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Sajóba szerdán olaj került. Godáné Csutorka Andrea a társaság kommunikációért felelős képviselője elmondta: Sajószentpéter térségében a közúti hídnál olaj szennyezés észlelhető.

A helyszíni szemlén megállapították, hogy a szennyezés Kazincbarcika térségében, a múcsonyi híd környezetében került a folyóba. A szennyezés Kazincbarcika és Sajószentpéter között észlelhető, nagy kiterjedésű, de kis mértékű - mondta a szakember. A szennyezés pontos eredetének, okának és mértékének kivizsgálása jelenleg is tart.

A Miskolc vízellátásáért felelős Miskolci Vízművek (Mivíz) Kft. közleményében ugyanakkor azt tudatta az MTI-vel, hogy az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt-től vásárolt ivóvíz átadásakor műszaki okok miatt "opálosodott" a víz Miskolc belvárosában, és a város keleti területein. Az ivóvíz fogyasztható, de a társaság a lakosságnak azt javasolja, hogy azt ülepítése - tudatta a távirati irodával Vojtilla László, a Mivíz Kft. ügyvezetője. A két eset ugyanakkor nem függ össze, mondták a szakemberek az MTI-nek.

Miskolc egy részén néhány hete hosszabb ideig nem volt fogyasztható az ivóvíz, és több mint háromezren megbetegedtek.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!