Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Tíz beteget ölt meg egy német ápoló

2004.07.30. 20:03
Az ápoló együttérzéssel magyarázta, hogy tíz súlyosan beteg embert ölt meg injekcióval. Mint a hatóságokkal közölte, nem bírta elviselni a betegek szenvedését. Az ügyre úgy derült fény, hogy a kórház vezetése gyógyszerdézsmálások miatt feljelentést tett. A hiányzó ampullákat a fiatal férfinél találták meg.
Tíz súlyos beteget ölt meg injekcióval egy fiatal német ápoló, jelentette pénteken a dél-németországi Kempten ügyészsége és rendőrsége. A 25 éves férfi azzal magyarázta tettét, hogy együttérzésből gyilkolt, nem tudta elviselni a páciensek szenvedését.

Vallomása szerint 2003 márciusa és júniusa között hat nőt és négy férfit segített a halálba nyugtató- és altatószereket tartalmazó injekciókkal a sonthofeni kórházban. Áldozatai kora 60 és 89 év között volt. A nyomozók most azt igyekeznek kideríteni, hogy az ápoló esetleg más kórházi halálesetekért is felelős-e.

A gyógyszerhiány tűnt fel

A férfi úgy került a rendőrség látókörébe, hogy a kórház vezetése gyógyszerlopás miatt feljelentést tett. Később az ápolónál is házkutatást tartottak, és megtalálták egy kukában az ellopott ampullákat. A gyógyintézet vezetése már régóta érzékelte, hogy rendszeresen megdézsmálják a kórházi gyógyszerkészletet. Az ellopott készítmények között olyan narkotikumok és légzést szabályozó anyagok is voltak, amelyeknek a túladagolása halált okoz.

A kórház dolgozóit nagyon meglepte, amikor kiderült, hogy az egyébként udvarias, segítőkész és kissé magába forduló ifjú kollégájuk betegeket ölt meg.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.