Ágnes
-11 °C
-4 °C

55 centis patkányok London utcáin

2006.10.12. 09:27
Egyre nő a patkányok terjesztette fertőzéses megbetegedések száma Londonban. A kiirthatatlan szuperpatkányok világszerte gondokat okoznak, Velencében már több a patkány mint a galamb.

Óriási patkányok szaladgálnak London utcáin és nő a fertőzéstől való félelem. Az angol fővárosban a múlt évben a fertőző betegségek 8 százalékos növekedését mutatták ki azzal együtt, hogy az egészségügyi szervek szerint a statisztika nem pontos, mivel sokan nem jelentik be a megbetegedést, írta a Corriere della Sera című olasz napilap.

Bátrak és méregállók

London déli részében 55 centiméteres patkányokat, Rattus norvegicusokat fogtak, ez a fajta a legelterjedtebb az európai városokban, például Rómában is. Egyre több a patkány és ennek oka, hogy több és jobb élelemhez jutnak, egyre több esélyük van a túlélésre és újabban már ellenállnak a legújabb mérgek halálosnak hitt adagjainak is.

Az emberektől sem félnek, és ez utóbbi két tényező a legnyugtalanítóbb, mert egyrészt nehezebbé vált a patkányirtás, másrészt könnyebben megtámadhatják és megfertőzhetik az embereket.


Az orvosok szerint 150 olyan betegség van, amelyet a patkányok és egerek közvetlen érintkezés nélkül is átadhatnak az embereknek. Köztük van a tífusz és a paratífusz is.

Szeretik a gyorséttermeket

Ami az élelmet illeti, a patkányok kedvencei a gyorsétkezdék hulladékai, amelyekben sok a protein. A szakemberek javasolják a hulladékok mélyhűtését, mivel sok helyen csak kéthetenként szedik össze azokat. A veszélyben nemcsak London érintett. A skótok már új-zélandi patkányirtókat is hívtak segítségül, nekik ugyanis gazdag tapasztalataik vannak e téren.

De ugyanez a helyzet minden városban, New Yorktól Velencéig. Ez utóbbiban állítólag már ugyanannyi a patkány, mint a galamb.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.