Orsolya
7 °C
10 °C

Áramszünet San Franciscóban

2003.12.22. 09:37
Az áramszolgáltató illetékese szerint nem vandalizmus vagy terrorizmus okozta szombat este az 1998 óta legnagyobb San Francisco-i áramszünetet. Százhúszezer fogyasztó maradt áram nélkül nyugati parti nagyvárosban.
Áram nélkül maradt a hét végén San Francisco közel egyharmada, miután tűz pusztított a helyi energiaszolgáltató egyik elosztó állomásán. Mintegy 120 ezer fogyasztónál kapcsolt ki az áram még szombat este. A karácsonyi bevásárlás lázában égő nagyvárosban összeomlott a tömegközlekedés, hatalmas dugók alakultak ki, mivel nem működtek a közlekedési lámpák sem. Az áramszünet miatt bevásárló központokat, éttermeket és színházakat kellett kiüríteni és bezárni.

A Pacific Gas and Electric társaságnak vasárnap estig mintegy százezer fogyasztónál sikerült helyreállítani az elektromosenergia-szolgáltatást. A maradék mintegy 20 ezer fogyasztó arra számíthat, hogy hétfő reggelre már lesz áram.

A tűz oka egyelőre nem ismeretes, de az áramszolgáltató hangsúlyozta, hogy semmilyen jel nem utal szándékosságra, "vandalizmusra vagy terrorizmusra". San Franciscóban utoljára 1998-ban volt ilyen hatalmas, műszaki okok miatt bekövetkezett áramszünet, akkor 370 ezer fogyasztó maradt elektromos energia nélkül.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.