Racing Management: Nem zsaroltunk

2010.03.02. 18:38
A Racing Management Kft. sajtóközleményben utasítja vissza a zsarolás vádját, ami egy bizonyos „Motoros Kft.” ellen fogalmazódott meg múlt csütörtökön, a Grupo Milton sajtótájékoztatóján. Kovács Bence János, a Balatonring építését bonyolító cégcsoport vezetője akkor azt mondta, hogy egy, az autó- és motorsportban érintett cég, valamint a Zsámbéki medence ingatlanfejlesztői állnak a Grupo Milton elleni „lejárató kampány” mögött, amiben az Index is részt vesz.

Mikor lesz nyilvános a tanulmány Sávolyról?

A KPMG szóban már jelezte a Magyar Fejlesztési Banknak, hogy részükről nincs akadálya a tervezett sávolyi MotoGP pályáról készített hatástanulmányuk nyilvánosságra hozatalának. Ismert: az Index és a Társaság a Szabadságjogokért már korábban pert indított a tanulmány kiadásáért, mivel annak kiadását az MFB eddig megtagadta. A múlt heti cikksorozatunk nyomán viszont Bajnai Gordon miniszterelnök utasította az MFB a dokumentum kiadására. A bank szerint ehhez be kell szereznie az érintettek hozzájárulását. A Sávolyi Motorcentrum Kft-nél lapunk megkeresésére azt mondták, hogy telefonon már ők is jelezték hozzájárulásukat, amint írásos megkeresést kapnak, írásban is hasonlóan járnak el.

A Racing Management közleménye szerint a cég egykori versenyzője, Németh Balázs miatt került érintkezésbe a Grupo Miltonnal, még 2009. májusában kezdődött az üzleti perpatvar. „Az akkor még a Racing Management Kft.-vel aktív szerződésben álló Németh Balázs motorversenyzőt a Grupo Milton pénzelte Balatonring csapat a jogi szakma szabályait figyelmen kívül hagyva egyszerűen eltulajdonította” - áll a közleményben.

A Racing Management közleménye szerint a 2010. februárjában az Indexen megjelent cikksorozat „első hiteles információi a Racing Management Kft.-től származtak”. Ebből annyi igaz, hogy mások mellett valóban ők is szerepeltek a Kovács Bence János furcsa pályafutásáról szóló cikkünk forrásai között. Korábban azonban nem is ismertük őket, a pátyi óriásberuházásról és a Balatonring körüli kérdőjelekről, illetve a Balatonring állami támogatásának jogszerűtlenségéről, az apparátus ellenvéleményéről szóló cikkeinkben forrásként sem szerepeltek.

Sajtóközleményében a Racing Management visszautasítja a zsarolás vádját, és azt állítja, hogy a Grupo Milton kereste meg őket először, amikor múlt hétfőn megjelent a Kovács Bence János furcsa pályafutásáról szóló Index-cikk. A Grupo Milton „egyezségkötést kezdeményezett”, és az ügybe bevontak egy üzleti hírszerző céget is. A tárgyalások az üzleti hírszerző cég irodájában zajlottak, ahol a megbeszélésekről titkos hangfelvételek készültek. Ebből később egy két perces, összeollózott klipet és a szerződés egyes részleteit a Grupo Milton átadta a sajtónak, a "Motoros Kft."-t, az Index újságíróját és "egy parlamenten kívüli pártot" zsarolással, lejárató kampánnyal vádolva.

A Racing Management Kft. „nevetségesnek és felháborítónak” tartja az ellenük felhozott vádakat, és rágalmazás miatt pert indítanak az ügyben – áll a közleményben. (Kovács Bence János állításai miatt az Index is pert indított, Bodoky Tamás pedig feljelentést is tett.)

A cikket itt lehet kommentálni