Dömötör
11 °C
14 °C

Eltűnik az Andersen név Magyarországról is

2002.03.19. 14:02
Megválnak az egyre kellemetlenebbül hangzó Arthur Andersen névtől a nemrég még patinásnak számító könyvvizsgáló cég irodái szerte a világon, kivéve Amerikát. A helyi egységek a KPMG-vel egyesülnek - írja a BBC Online. A KPMG Hungáriánál kérdésünkre megerősítették a tárgyalások tényét.
Az Andersen könyvvizsgálói hálózata szerte a világon beolvad konkurense, a KPMG egységeibe - adta hírül a BBC Online. A hírportál szerint Latin-Amerikától Ázsiáig kedden jelentik be az akciót.

Kérdésünkre a KPMG munkatársa ezt az időpontot ugyan nem tudta megerősíteni, azt azonban igen, hogy "folynak a tárgyalások". A BBC Online érdeklődésére Mike Rake, a KPMG Europe elnöke elismerte, hogy a két társaság erőinek egyesítésére készül. Az Andersen európai, afrikai, közel-keleti, kanadai, ázsiai és latin-amerikai részlegei olvadnának be a konkurens könyvvizsgálóba.

Irat- és önmegsemmisítés

Az Andersen széthullásának oka az, hogy a cég ellen Amerikában büntetőeljárás indult, mivel bizonyítékok szervezett megsemmisítésével gyanúsítják az Enron-ügyben.

A "Big Five"-hoz tartozó öt nagy auditor cég közül a KPMG-t tartják a "legeurópaibbnak", mivel a több mint 150 országban jelenlévő, 100 ezer embert foglalkoztató konglomerátumot alapító négy nagyobb könyvvizsgáló közül egynek Amszterdamban, egynek Londonban, egy harmadiknak pedig Németországban van a központja. A negyedik, a Marwick, Mitchell & Co New York-i. A KPMG összbevétele tavaly 11,7 milliárd dollár volt.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.