11:00, November 28.
Kamerun 3
Szerbia 3
al-Dzsanúb Stadion G csoport
14:00, November 28. ÉLŐ
Koreai Köztársaság 0
Ghána 2
Education City Stadion H csoport
17:00, November 28.
Brazília 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, November 28.
Portugália 0
Uruguay 0

Vádat emeltek az Andersen ellen

2002.03.18. 10:26
A washingtoni igazságügyi minisztérium vádat emelt az Arthur Andersen könyvvizsgáló cég ellen az igazságszolgáltatás akadályozása címén. A vállalat egész jövője kérdésessé vált, miután előzőleg összeomlottak a fúziós tárgyalások két rivális könyvvizsgáló céggel.
Az igazságügyi minisztérium azzal vádolja az Arthur Andersent, hogy a könyvvizsgáló cég tavaly október-novemberben utasítást adott az alkalmazottaknak az Enron Corp. energiakereskedelmi cégre vonatkozó dokumentumok meghamisítására, megsemmisítésére, illetve elrejtésére.

A minisztérium közölte, hogy a vádesküdtszék már korábban döntést hozott a vádemelésről, de ezt a céggel való esetleges megegyezés reményében visszatartották.

A könyvvizsgáló szerint a kormányzat visszaél hatalmával

A vádemelést azt követően jelentették be, hogy az Andersen a múlt csütörtöki határidőig nem volt hajlandó beismerni bűnösségét az igazságszolgáltatás akadályozásában.

Az Andersen elutasította a vádakat és a kormányzati hatalommal való visszaélésnek nevezte a büntetőeljárás megindítását.

A felső vezetés mit sem tudott a dolgokról

A cég korábban ugyan elismerte, hogy houstoni kirendeltsége megsemmisített bizonyos dokumentumokat ügyfelével, az Enronnal kapcsolatban, de állítása szerint ez nem a felső vezetés utasítására történt.

Az Andersen egyúttal azt is közölte, hogy nem áll szándékában csődvédelmet kérni.

Az Andersen még a várható vádemelés előtt szeretett volna fúziós megállapodásra jutni riválisai valamelyikével, de terve meghiúsult: az Ernst & Young, illetve a Deloitte & Touche még a vádemelés előtt nyilvánosan elállt attól, hogy megvegye a világ ötödik legnagyobb könyvvizsgálóját.  • Hírek
  • Bankszámla