Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Teljes dohánytilalom a New York-i bárokban?

2002.08.12. 12:02
Michael Bloomberg New York-i polgármester el szeretné érni, hogy a város minden bárjában és éttermében tilos legyen a dohányzás.
Bloomberg az alkalmazottak védelmével indokolja szándékát: "Egyetlen főnök se hagyná, hogy beosztottai olyan helyen dolgozzanak, ahol azbesztpor száll a levegőben. A dohányzás pont ilyen veszélyes, ezért állítjuk meg a terjedését". A tervezet tizenháromezer éttermet és bárt érint New Yorkban, közölte a BBC.

Kaliforniában már bevezették

Bloomberg szerint a vendéglőknek nem kell forgalomcsökkenéstől tartaniuk. Kalifornia ugyanis már bevezetette a teljes tilalmat, és a bárok, éttermek forgalma a döntés után megnőtt. Teljes tilalom Kalifornia mellett Delaware-ben és a texasi El Pasóban van érvényben. Maine-ben, Utah-ban és Vermontban az éttermekben tilos, a bárokban szabad cigarettázni.

Giuliani is tiltott

A polgármester hivatalba lépése óta kemény harcot folytat a cigarettázás ellen, de eddig csak a dohánytermékekre kivetett adók növelésével próbálta leszoktatni az embereket. Elődje, Giuliani is hasonlóképpen vélekedett a káros szenvedélyről: az ő hivatali idejében tiltották be a dohányzást a 35 férőhelyesnél nagyobb éttermekben.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!