Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Börtönben a jellemtelen joghallgató

2002.01.31. 11:57
Az Egyesült Államokban két és fél évre ítélték azt a joghallgatót, aki ellopta egy ügyvédi iroda dohányellenes peréhez szükséges anyagait, majd azt megpróbálta kétmillió dollárért eladni az alperes dohánycégnek.
A 28 éves Said Farraj gyakornokként dolgozott a manhattani Orrick, Herrington & Sutcliffe ügyvédi irodában. Ez az iroda képviselte azokat a felpereseket, akik betegségük miatt keresetet nyújtottak be több dohánycég, köztük a Philip Morris és az R.J. Reynolds Tobacco Co. ellen. A tárgyalás idén kezdődött volna, az igényelt kártérítés összege meghaladta az egymilliárd dollárt - közölte a Yahoo.

Az alperes ügyvédei leleplezték a csalót

A vád szerint Farraj egy kollegája gépéről letöltötte a perrel kapcsolatos dokumentumokat: tanúvallomásokat, bizonyítékokat, az iroda stratégiáját. A vádlott ezek után e-mailben kétmillió dollárért felajánlotta az anyagot a Philip Morris ügyvédeinek. Ők azonban rögtön értesítették a felpereseket képviselő irodát, akik az FBI-hoz fordultak.

A testvére is benne volt

Farraj ellen 2000 júniusában indult eljárás a négyszáz oldalnyi dokumentum ellopása miatt. A bíróság tavaly szeptemberben bűnösnek találta a fiatalembert csalás, számítógép jogtalan használata és lopott javak államok közötti szállítása bűntettében. Az ügyben bűnösnek mondták ki Farraj testvérét, Yeazid Farrajt is, az ő büntetéséről áprilisban döntenek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?