Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

Lemondott a Vodafone vezérigazgatója

2002.12.18. 14:33
Vodafone vezérigazgatója, Christopher Gent szerdán bejelentette, hogy lemond a társaság vezetéséről, és a helyét július végén Arun Sarin, az amerikai Accel-KKR Telecom vezetője veszi át.
Sarin korábban már dolgozott a Vodafone vezetésében, egy darabig az után, hogy a korábbi cégét, ahol elnök-vezérigazgató volt, az amerikai AirTouch Communications mobilszolgáltatót a brit Vodafone felvásárolta.

A világ legnagyobb mobilszolgáltatója, a Vodafone elnöke, Lord MacLaurin szerdán azt mondta, hogy a vezetőváltást már régebb óta tervezték, az megfelel a vállalat utódlási stratégiájának. A piacot mégis váratlanul érte a bejelentés, és a Vodafone részvénye esett, mert a befektetők gyanakodtak, hátha MacLaurin vagy Gent tud valamit, amit ők még nem.

Arun Sarin alapfizetése 1,1 millió font lesz évente, és különféle más ösztönzőkre is számíthat.

Tízszeresére nőtt a cég értéke

Christopher Gent a Vodafone-t 1997 óta vezette, akkor a társaság piaci tőkeértéke 7,5 milliárd font volt - jelenleg 77 milliárd font, habár ez kevesebb, mint egyharmada a távközlési fellendülés közben két évvel ezelőtt elért csúcsnak.

Gent jelentős tettei közé sorolják az amerikai AirTouchcsal való egyesülést 1999. januárban, 56 milliárd dolláros ügyletben, majd a német Mannesmann felvásárlását 2000. februárban, közel 180 milliárd euróért részvénycserével - az összeg a kétszerese volt az 1999. októberi első ajánlati árnak.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!